Tromeđa Vijesti

Dubrovačko – neretvanska županija postala je „prva crta” Schengena, evo kakvo je stanje na granicama

Ulaskom Hrvatske u Schengenski prostor nije došlo do značajnijih promjena na graničnim prijelazima koji su u nadležnosti PU dubrovačko – neretvanske. Tako tvrde u Policijskoj upravi čije su granične službe, za razliku od kolega iz nekih drugih dijelova Hrvatske, sada dobile i dodatne zadaće vezane uz zaštitu vanjskih granica Europske unije. Naime, jug Hrvatske okružen je granicama i dodatna pozornost se očekuje prilikom ulazaka i izlazaka iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Iz najjužnije hrvatske policijske uprave, podsjećaju kako je granična crta Republike Hrvatske u području nadležnosti PU dubrovačko – neretvanske sada vanjska granica Schengenskog prostora te ističu: „Sudeći prema prvim danima ulaska u taj prostor, na našim granicama nije došlo do značajnijih promjena. – navode iz policije dodajući kako nisu uočene veće gužve na granicama.”

„U ovom dijelu godine gužve na graničnim prijelazima osciliraju u ovisnosti o kretanju putnika koji putuju u ili iz zemalja Europske unije, a porijeklom su iz država južnog Balkana, gdje obično putuju u vrijeme blagdana. Takve migracije su uobičajene u ovo doba godine i tijekom ljetnih praznika.” – navode također iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske.

 

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više