Hercegovina Naše priče Vijesti

FOTO / Proglašeni najbolji učenici i đak generacije gimnazije “Jovan Dučić”

Proglašenjem đaka generacije, najboljih učenika odjeljenja, te polaganjem cvijeća na grob pjesnika Jovana Dučića na Crkvini, trebinjski gimnazijalci pozdravili su se sa školskim danima, te puni znanja i energije krenuli u novo poglavlje života.

Prvu generaciju koja je na drugačiji način, bez organizovane maturske večeri, završila svoje školovanje u Gimnaziji “Jovan Dučić” pozdravile su razredne starješine završnih razreda, kao i  direktor ove ustanove Mišo Pešić.

“Uskoro više nećete biti učenici gimnazije, ali ćete zauvijek ostati gimnazijalci. Naši zajednički trenuci postaće dio uspomena i živjeće u pričama, anegdotama, na fotografijama i video snimcima. Pamtićemo se po dobru, isticati brojne uspjehe, zaboravljati sitne čarke i odbacivati poraze”, rekao je Pešić.

Savjetovao ih je kako se u svakom od njih nalazi upisan jedini pravi izbor, te ako im se to učini preteškim dobiće razlog više da se za njega odluče.

Đakom generacije proglašena je Anja Dučić iz odjeljenja IV1, dok su najbolji učenici razreda Nikolina Škiljević iz IV2, Anastasija Drašković iz IV3, te Anja Ćurić iz IV4.

“Prijateljstva koja smo ostvarili ostaće za cijeli život, a naše tajne i šale iz klupa nikada neće izblijediti iz sjećanja”, istakla je Dučićeva.

Zahvalila se profesorima koji su, kako kaže dali sve od sebe da im prenesu svoje znanje, ali i naučili ih da postanu dobri, odgovorni i savjesni mladi ljudi.

“U svoje, ali i u ime mog razreda IV1, zahvaljujem se našoj razrednoj starješini Ani Mitrić koja je svima nama bila podrška, borila se za nas, te nam bila veliki prijatelj. Posebno se zahvaljujem i profesoru fizike Maksimu Mičeti na uloženom trudu, strpljenju i velikim zaslugama za moje uspjehe na takmičenjima”, navela je Dučićeva.

Pored toga, svojoj generaciji poželjela je mnogo uspjehu u izazovima koji ih čekaju.

 

Ivana Kardum

HP, maj 2020.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević šampion Balkana

Urednik

Snažno nevrijeme napravilo štetu u Mostaru i Čapljini

Urednik

𝗡𝗼𝘃𝗮 𝘁𝗿𝗶 𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗻𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮 𝘇𝗮 Džudo klub Leotar – Stariji pioniri najbolja ekipa u državi

Urednik

Upozorenje na oluje širom regiona, meteolarm upaljen i za dio BiH

Urednik

Patrijarh Porfirije: Zajedničkim naporima da svima bude bolje

Urednik

Predstava „Jefimija, Jelena Mrnjavčević“ pred kragujevačkom publikom

Urednik

Leotaru bodovi na prekunutom hercegovačkom derbiju

Urednik

Njegoševi dani u Herceg Novom

Urednik

Pucnjava u Mostaru, oštećna tri automobila

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više