Hercegovina Vijesti

Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”

Gacko je ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”.

Smotrom mladosti i ljepote, krunisanom uspomenama iz školskih klupa, zatvorila se poslednja stranica iz jednog perioda života koji će i ovoj generaciji maturanata ostati u trajnom sjećanju.

I ovaj put su se okupili u holu škole, odakle je, uz zvuke trubača, krenuo tradicionalni defile ulicama Solunskih dobrovoljaca i Nemanjinom, gdje ih je aplauzom ispratio veliki broj Gačana.

Posjetili su crkvu Svete Trojice, a slavlje je nastavljeno u restoranu Karmen.

Bila je ovo malobrojna generacija, pristojne djece sa primjernim vladanjem, rekao je direktor škole, Aleksandar Saša Purović.

“I ova generacija, na žalost, bila je malobrojna. Ipak, brojala je dosta sjajne djece i odličnih učenika, sa primjernim vladanjem. Imali smo i tri Vukovca sa svim peticama tokom sve četiri godine. Svi koji su završili četvrti stepen će probati da upišu željene fakultete. Mislim da imaju kapacitet da upišu ono što žele, pa vjerujem i da završe. U nekom periodu će se sjetiti i svih dobronamjernih savjeta koje smo im dijeli tokom školovanja. Želimo im svu sreću”, rekao je Purović, dodajući da je najvažnije da ostanu dobri ljudi.

Za đaka generacije 2023/2024. godine proglašena je gimnazijalka Andrea Kovačević, koja je ovaj uspjeh ponijela iz Osnovne škole. Ljubav prema matematici i fizici odvešće je na studije elektrotehnike u Novom Sadu.

“Ovo je za mene velika čast i istovremeno nagrada za uloženi trud tokom četvorogodišnjeg školovanja. Ne mogu reći da je bilo lako, ali uz dobru organizaciju sve se može postići. Bila sam đak generacije i u Osnovnoj školi i to priznanje nosilo je veliku motivaciju da tako nastavim i dalje. Dugo sam se dvoumila između studija medicine i elektrotehnike, ali je preovladala moja ljubav prema matematici i fizici, tako da planiram upisati Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu”, kazala je Andrea.

Polaganje maturskih ispita zakazano je za mjesec jun.

Podsjećamo, srednjoškolsko školovanje okončalo je 72 učenika, 32 gimnazijalca, 24 mašinska tehničara za kompjutersko konstruisanje i 16 bravara – zavarivača.

Našim maturantima želimo puno sreće i uspjeha u životu i školovanju, da izaberu pravi put na kojem će se snaći i budu ono što žele.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ivan Ilić Ilke od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

VIDEO / Povećane cijene smještaja u Trebinju, najjeftiniji stan 80 KM za noć

Urednik

Plivačima PK „Leotar“ devet medalja i pehar u Mostaru

Urednik

Bileća: Održana predstava za djecu „Cvjećko klovan“

Urednik

FOTO / Uživanja nikada dosta u „Gradu Sunca“

Urednik

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više