Hercegovina

„Čečenija fest”- od zabave za komšije do brenda po kojem je Bileća postala prepoznatljiva

Iz godine u godinu raste broj posjetilaca, o Čečeniji pišu i govore brojni mediji, ali onaj duh, ljubav i energija sa kojom organizatori pristupaju samom Festu uvijek je ostao isti. Članovi Omladinske organizacije „Jezerine” svake godine volonterski rade na Festu da bi zaradili što više novca koji tokom godine bude usmjeren u humanitarne svrhe.

Zaštitni znak Festa je DJ Strašni kome će se za ovaj jubilej na bini pridružiti jedan od najpoznatijih izvođača današnjice Sloba Radanović.

Karte su u prodaju puštene krajem juna i mogu se kupiti u Bileći, Trebinju, Berkovićima i Gacku. Prvi su karte obezbijedili oni koji dolaze iz udaljenih gradova.

Nataša je iz Čačka, Jelena iz Novog Sada, najdraži prijatelji su im porijeklom ili životnom sudbinom Hercegovci i obje u petak pakuju kofere i kreću na „Čečenija fest”.

Nataša kaže da Bileću voli svim srcem, zbog prijatelja koji su joj više od decenije prava porodica i sa kojima uvijek dijeli i sreću i tugu. Hercegovci su, kaže poseban soj ljudi, dobri, neiskvareni, a borbeni. Lako se zavole.
„Bile smo u izlasku, pevao je Sloba Radanovića i bila je neverovatna atmosfera, danima smo prepričavale koliko je omiljenih pesama otpevao i sa koliko emocija, i kako ga ponovo moramo slušati. I onda je prijateljica rekla da peva na Čečeniji, a ko stanuje i druguje sa nekim iz Bileće zna šta je Čečenija i koliko je to za sve njih posebna noć. Odlučile smo da dođemo, da par dana odmaramo u Bileći i naravno da se uvjerimo u tu priču o najboljoj žurci”, priča Nataša.

Jelena je očarana ljepotama Bileće, posebno ljeti kada sa drugaricama uživa u čarima Bilećkog jezera. I nju čeka ulaznica za Čečenija fest.

„Ma gdje god da idem sa svojim Hercegovkama, druženje je uvijek posebno. Toliko su pričale o tim Jezerinama, da mi nije bilo važno ko nastupa, rekla sam da dolazim”, priča Jelena.
Skroman, odgovoran i neizmjerno poštovan u svojoj Bileći, a i šire, predsjednik Omladinske organizacije „Jezerine” Vladimir Milidragović, kaže da je pred svaki Fest isto uzbuđenje, da im je važno da sve prođe na najbolji mogući način i da svi odu kući srećni i zadovoljni.

„Osluškivali smo želje naše omladine, koga od izvođača vole, ko pravi dobru atmosferu i izbor je pao na Slobu Radanovića. Publika je to prihvatila sa oduševljenjem i siguran sam da će ovaj jubilej biti poseban”, kaže Milidragović.

U Jezerinama nam je potvrđeno da se karte mogu kupiti i na dan koncerta.
Popularni Čečeni kroz šalu kažu da će se tradicije ispoštovati, ali da će prirediti i brojna iznenađenja. Domaćinske atmosfere i dobre zabave neće manjkati zato u subotu pravac Jezerine.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

U Trebinju održan 16. Memorijalni turnir „Ljubinko Akšam“

Urednik

Skupština akcionara IAT-a nije održana zbog nedostatka kvoruma

Urednik

Aleksandra Radović u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Slobodu u Trebinju

Urednik

Izložba mladih crnogorskih umjetnika otvorena u Muzeju Žitomislić

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više