Hercegovina

Defile mladosti i ljepote u Nevesinju

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je sinoć još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i posebno uređenim frizurama.

Nasmijanih i razdraganih lica, u elegantnim izdanjima, mladići i djevojke krenuli su potom u šetnju gradskim ulicama. Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja.

Nakratko su se zadržali na centralnom gradskom trgu, položili cvijeće kod Spomenika slobode i odali počast poginulim borcima u Spomen sobi.

Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića.

Maturanti su se potom uputili u salon „Milanović“ gdje su uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratili najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje steklo je 122 učenika: 49 gimnazijalaca, 25 poslovno – pravnih tehničara, 28 medicinskih tehničara i 20 mašinskih tehničara.

CIM FORUM

Među maturantima su tri nosioca diplome Vuk Stefanović Karadžić: Elena Golijanin, Sanda Čvoro i Snježana Stajić.

Đak generacije Elena Golijanin

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je gimnazijalka Elena Golijanin. Cijenjeno školsko priznanje zaslužila je odličnim uspjehom iz svih predmeta, primjernim vladanjem i rezultatima na takmičenjima iz matematike i fizike.

Elena Golijanin

Srednjoškolsko obrazovanje Elena će pamtiti po dobrom društvu i lijepim uspomenama.Elena će školovanje nastaviti u Novom Sadu, a namjerava upisati Fakultet tehničkih nauka.

 

Generacija talentovanih sportista

Među ovogodišnjom generacijom maturanata bilo je dosta sportista koji su svojim nastupima u omladinskim i seniorskim kategorijama već ostavili traga u opštini i regionu. Kik bokserka Jana Đerić se popela i na svjetski tron.

Sve njih su radovali sportski uspjesi, ali su školska druženja nešto što je najviše ostalo u pamćenju.

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Škola fudbala „Alfa“ ugostila djecu sa Kosova i Metohije

Urednik

Razvoj odbojke i opstanak Hercegovine: Sastanak Rodoljuba Draškovića i ŽOK Gacko “RD Swisslion”

Urednik

Bojan Marović naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Trebinje: Sakupljači postali rijetkost kao i samoniklo bilje

Urednik

Trebinje i ove godine domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Urednik

Lana Pudar u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu

Urednik

“Sunčana vrela” i “Snowlion” sladoled – savršena kombinacija za osvježenje

Urednik

“Veče poezije i pjesme” u destileriji Podruma Vukoje 1982

Urednik

Kompaniji iz Čikaga potrebni dispečeri

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više