Odgovorni iz „Podruma Vukoje 1982“ svakodnevno rade na otvaranju novih poglavlja kada je u pitanju promocija vina i vinske kulture u Hercegovini. Sa istom idejom i ciljem sinoć je u prelijepom zdanju „Destilerije, aperitivo bara & shopa“ u Zasad polju održana degustacija i svojevrsna promocija vina proizvedenih na hrvatskim ostrvima.
Okupljeni su sinoć imali priliku da uživaju u degustaciji desetak vrhunskih vinskih etiketa pjenušaca, te bijelih i crvenih vina proizvedenih od grožđa uzgojenog u specifičnim uslovima vinograda koje kriju manja i veća ostrva smještena u Jadranskom moru, poput Brača, Lastova, Hvara, Visa, ali i nama najbližeg poluostrva Pelješac. Predstavljene su vinarije koje se bave proizvodnjom vina od isključivo autohtonih lokalnih sorti grožđa, od kojih je najpoznatija plavac mali.
O istorijatu i načinima proizvodnje vina na hrvatskim ostrvima okupljenima je govorila Danijela Bohata, vlasnica turističke agencije i profesor engleskog jezika iz Češke, dok je o specifičnostima degustiranih vina govorio Radovan Vukoje, enolog i vlasnik Podruma Vukoje 1982. Uz degustaciju najkvalitetnijih gutljaja vina okupljeni su imali priliku da uživaju u gastro ugođaju hercegovačkog podneblja.
Ovo je bila još jedna prilika da se vinskoj publici na kvalitetan način približi scena iz našeg okruženja, a „Podrumi Vukoje 1982“ će u narednom periodu na mjesečnom nivou na autentičnoj lokaciji Destilerije, aperitivo bara i shop-a, smještenog u njihovom vinogradu i maslinjaku, koji je zamišljen da bude centar vinske kulture Trebinja, nastaviti da organizuju slične događaje i promovišu vina iz regiona i cijele Evrope.
Kada su vinski događaji u pitanju, bitno je napomenuti da će se u nedjelju 18. avgusta u Vinskoj galeriji Vukoje održati i osmi po redu „Salon Žilavke“, koji je već godinama unazad postao najbolja platforma za promociju i prezentaciju najpoznatije autohtone vinske sorte Hercegovine.
Padrino, avgust 2024.