Hercegovina

FOTO / U Bileći obilježeno 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske

Drugi pješadijski bataljon Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka danas je u kasarni,,Bilećki borci“obilježio 30 godina od formiranja vojske Republike Srpske.

Pukovnik Vladimir Vujović komandant Drugog pješadijskog bataljona istakao je da je Vojska Republike Srpske sačuvala svoja vjekovna ognjišta i donijela slobodu koja je imala svoju cijenu i plaćena je velikim brojem žrtava srpskih boraca koji su ugradili svoje živote u odbranu Republike Srpske.

,,Mi nasljednici Vojske Republike Srpske, pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka baštinimo i njegujemo tradiciju VRS i čuvamo od zaborava sve vrijednosti koje je imala Vojska Republike Srpske. Kao što ste mogli vidjeti proteklih dana u više navrata prigodnim manifestacijama obilježili smo ovaj značajan dan“, istakao je pukovnik Vujović.

Predsjednik Boračke organizacije Opštine Bileća Veselin Vujović rekao je da su borci dali najveći doprinos za Republiku Srpsku.

,,Prije 30 godina Srpska vojska odavde iz ove kasarne pošla je na front da brani svoj narod i svoju teritoriju i u tome je uspjela. Dužni smo da se sjećamo tih teških i slavnih dana i da sačuvamo od zaborava naše vitezove što postradaše u zadnjem Otadžbinskom ratu“, rekao je predsjednik Boračke organizacije gospodin Vujović.

U Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u krugu kasarne „Bilećki borci“ jutros je služena liturgija i proslavljena krsna slava ove crkve.

U okviru obilježavanja dana Vojske Republike Srpske danas su položeni vijenci na spomen obilježja borcima Odbrambeno otadžbinskog rata 1991-1995 godine.
U sklopu današnje proslave, pripadnici
Drugog pješadijskog bataljona su organizovali Dan otvorenih vrata.

Tom prilikom su bilećkim osnovcima pokazali naoružanje i opremu i upoznali ih sa načinom funkciosanja istih.

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Ivan Ilić Ilke od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Bileća: Održana predstava za djecu „Cvjećko klovan“

Urednik

FOTO / Uživanja nikada dosta u „Gradu Sunca“

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Sve veći interes za studiranje u Trebinju

Urednik

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Predstava „Cvjećko klovan“ sutra u Bileći

Urednik

Padrino radio uskoro na frekvencijama u Bileći i Gacku

Urednik

Specijalna ponuda srijedom u Aqua parku Grada Sunca

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više