Hercegovina

Najavljena gradnja „Srpske kuće“ u Mostaru

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je danas sa premijerkom Srbije Anom Brnabić dogovoreno da bude nastavljena podrška Srbije srpskoj zajednici u Mostaru i cijeloj Federaciji BiH, te najavio mogućnost da u u gradu na Neretvi bude izgrađena Srpska kuća koja bi bila multifunkcionalna.

– Ostaje da operativno vidimo na koji način doći do kompletnog tog projekta izgradnje Srpske kuće u Mostaru – rekao je Dodik nakon sastanka u Vladičanskom dvoru u Mostaru sa predstavnicima Srba u ovom gradu i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

On je naveo da je i na posebnom sastanku sa Brnabićevom i na ovom zajedničkom razgovarano o tome kako Srbija može da pomogne srpskoj zajednici u Mostaru i cijeloj FBiH, dodajući da je ta podrška i ranije bila vidljiva.

Dodik je naglasio da su ih predstavnici srpske zajednice u Mostaru upoznali o položaju Srba, koji se ne razlikuje ništa od ranije datih ocjena o tome da taj položaj zaista nije dobar.

– Položaj srpskog naroda mora biti nesumnjivo i bez odgađanja popravljen, da bi se Srbi ovdje osjećali kao konstitutivan narod što ima pravo po Ustavu, na određene kvote i u zapošljavanju i učešću u javnoj vlasti, a što je sada mnogo niže od onog što vidimo u Srpskoj u zastupljenosti Hrvata i muslimana u institucijama i na lokalnom nivou – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je bila dobra atmosfera razgovora, koji treba da da rezultate u smislu finalizacije nekih projekata.

– Sjećam se da smo dolazili ovdje i izgradnja ovog objekta bila je misaona imenica, pa smo to uspjeli i mnoge druge projekte smo riješili, a riješićemo i ove nove. Moramo pomoći našoj zajednici, to je osnovni cilj Ane Brnabić i mene ovdje – naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Predstava „Cvjećko klovan“ sutra u Bileći

Urednik

Padrino radio uskoro na frekvencijama u Bileći i Gacku

Urednik

Specijalna ponuda srijedom u Aqua parku Grada Sunca

Urednik

Vinarija Vera iz Trebinja među 45 nagrađenih na Decanterovom takmičenju 2024.

Urednik

Glumica Marija Vicković od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

VIDEO / Trebinju nedostaju sezonski radnici

Urednik

Ne propustite nastup Emila Fetahovića u subotu veče u Kafeu „Poeta“

Urednik

Škola fudbala „Alfa“ ugostila djecu sa Kosova i Metohije

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više