Hercegovina

Nevesinjac i Kotoranka pobjednici trebinjske “Trke u kamenu”

Nevesinjac Dejan Žerajić i Miluša Bošković iz Kotora pobjednici su Trke u kamenu – Trebinje vertikal, od obale Trebišnjice do vrha planine Leotar , koja je ove godine okupila veliki broj takmičara iz zemlje i regiona, ali i iz Kine i SAD.

Žerajić je rekao novinarima da se na vrh Leotara popeo za 45 minuta, te istakao da je najvažnija kondicija, a da je najteži bio prelaz iz trčanja u hodanje, odnosno “Orlove grede”.

U ženskoj konkurenciji prva do vrha Leotara stigla je Miluša Bošković iz Kotora, koja kaže da je staza bila teža nego inače.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” iz Trebinja koji je organizator Trke u kamenu, rekao je novinarima da je ova trka specifična, jedinstvena u regionu.

– To je naša šansa. Ovo je ne samo sportska nego i turističko-sportska manifestacija – rekao je Škero novinarima i dodao da je ove godine učestvovalo 185 takmičara.

Trka “Trebinje vertikal-Trka u kamenu” je trka u kojoj takmičari savladavaju uspon od obale Trebišnjice do vrha planine Leotar, a dužina staze je više od pet kilometara.

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Predstava „Cvjećko klovan“ sutra u Bileći

Urednik

Padrino radio uskoro na frekvencijama u Bileći i Gacku

Urednik

Specijalna ponuda srijedom u Aqua parku Grada Sunca

Urednik

Vinarija Vera iz Trebinja među 45 nagrađenih na Decanterovom takmičenju 2024.

Urednik

Glumica Marija Vicković od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

VIDEO / Trebinju nedostaju sezonski radnici

Urednik

Ne propustite nastup Emila Fetahovića u subotu veče u Kafeu „Poeta“

Urednik

Škola fudbala „Alfa“ ugostila djecu sa Kosova i Metohije

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više