Hercegovina Vijesti

Nevesinje: „Radna akcija s Tamarom“ i radost za Mišeljiće iz Sopilja

Višečlana porodica Mišeljić iz Sopilja kod Nevesinja uselila se u novi dom koji je renoviran u okviru poznatog televizijskog serijala humanitarnog karaktera „Radna akcija s Tamarom“, koji je posvećen pomoći porodicama koje žive u težim životnim uslovima.

Jedan od članova ovog domaćinstva Slobodan Mišeljić nije krio oduševljenje. „Sve su promijenili na kući, gotovo da je neprepoznatljiva“, rekao je Mišeljić.

Voditeljka ove emisije Tamara Grujić istakla je da je prilikom izgradnje ove kuće do izražaja došla moba i da su pomogli svi, od lokalne zajednice do velikog broja pojedinaca.

„Sve što smo tražili od Opštine Nevesinje mi smo i dobili. Ovdje su se zaista na vrlo originalan način ujedinili pojedinci i komšije, tako da smo svaki dan imali ručak na gradilištu, što je nama veoma važno, da uvijek budemo tu“, naglasila je Grujić.

Ona je istakla da je glavni utisak o Nevesinju, ukratko: idealna vazdušna banja, dobri i srdačni ljudi.

„Bili smo na Morinama, na jednom katunu, vidjeli smo nekropolu stećaka, posjetili smo mjesto gdje je pukla prva Nevesinjska puška, jezero Alagovac, Velež, Dom kulture „Nebojša Glogovac“ i još mnogo toga“, rekla je Grujić.

Kaže da su bili i u Dramiševu, mjestu odakle potiče Glogovac i na taj način mu ukazali poštovanje. Dodala je da je ekipa ove poznate televizijske emisije u ove krajeve došla na inicijativu Nebojše Glogovca, koji ih je prije pet godina kontaktirao sa željom da se uključe u pomoć porodicama u Republici Srpskoj i Hercegovini.

„Upravo zahvaljujući njemu i Boračkoj organizaciji Republike Srpske pokrenuta je ova akcija u RS“, rekla je Grujić.

Što se tiče ljudi u Nevesinju, ona je istakla da su veoma gostoprimljivi, blage naravi, topli i srdačni.

„Osjećam se kao svoj na svome, jer je i moj deda iz Hercegovine“, dodala je ona.

Grujić je rekla da su u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske i socijalnim službama izabrali 14 porodica u Srpskoj koje žive u težim socijalnim uslovima da im pomognu da izgrade ili adaptiraju kuće.

„Imali smo divnu saradnju ovde u Nevesinju, a naše akcije nastavljamo od septembra kada ćemo raditi još 10 kuća“, rekla je Grujić i navela da su do sada kuće radili porodicama iz Zvornika, Foče i Bileće, a ekipa ovog serijala posjetiće sve regione širom Srpske.

Cijela sezona će se emitovati na proljeće, od marta do juna 2023. na televiziji Prva u Srbiji i na nekim medijima u BiH.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Najbogatiji srpski investitor odustao od ulaganja u RS

Urednik

Maslinarstvo u Hercegovini sve popularnije; U Manastiru Žitomislić 45 novih stabala

Urednik

Dječacima najzanimljivija „stop“ palica

Urednik

Hotel Aćimović zapošljava: Otvorene pozicije recepcioner, kuvarica, sobarica, portir

Urednik

Kako da škole postanu bezbjedna mjesta za đake

Urednik

Javni sektor u Srpskoj se pobunio, zbog rasta minimalca traže veće plate

Urednik

Osumnjičeni za krađu uglja u Gacku

Urednik

Servisne informacije za srijedu, 21. februar

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više