Hercegovina Vijesti

U SUSRET PATRIJARHU – Prva kanonska posjeta Patrijarha srpskog Porfirija Hercegovini

Povodom prve kanonske posjete NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija, a u Danima Svetog Vasilija, Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, u saradnji sa Gradom Trebinjem i istočnohercegovačkim opštinama, pozivamo sve vjerne da u susret i na doček Patrijarhu izađemo u utorak, 10. maja, u 19.00 časova, na uglu ulica Kralja Petra I Oslobodioca i Jovana Dučića u Trebinju.

Litijskim hodom, NJegova Svetost zatim će biti ispraćena do trebinjskog Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gdje će u njegovu čast biti služena Doksologija, a odmah potom u porti Hrama održaće se koncert pravoslavne duhovne muzike, povodom proslave sto trideset godina od osnivanja Crkvenog hora pri Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški, uz koji će nastupiti i SPCPD Pobratimstvo iz Foče.

Sutradan, u srijedu, 11. maja, od 9.00 časova, u istom Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, Patrijarh Porfirije načalstvovaće Svetom patrijaraškom liturgijom, uz sasluženje mnoštva arhijereja, sveštenstva, monaštva i vjernog naroda naše Episkopije i naše Pomjesne Crkve.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ivan Ilić Ilke od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Bileća: Održana predstava za djecu „Cvjećko klovan“

Urednik

FOTO / Uživanja nikada dosta u „Gradu Sunca“

Urednik

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Sve veći interes za studiranje u Trebinju

Urednik

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više