Hercegovina Vijesti

Potpisan sporazum o saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica i direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača potpisali su danas protokol o saradnji koji ima za cilj formalizaciju i ozvaničenje buduće intezivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

Potpisivanju sporazuma u Trebinju prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kao i predsjednik opštine Budva Marko Carević.

Ćurić je podsjetio da su Trebinje u 2019. godini posjetili turisti iz 94 zemlje kada je zabilježeno oko 100.000 noćenja, kao i prošle godine, istakavši značaj toga.

„Ubijeđen sam da ćemo potpisivanjem današnjeg sporazuma da poboljšamo turističku sezonu u Trebinju i Budvi“, istakao je Ćurić.

Carević je rekao da je želja opštine Budva i grada Trebinja da zajednički nastupaju prema svjetskim tržištima i turističkim destinacijama, istakavši da ga današnji sporazum raduje jer je riječ o narodu iste vjere.

„Ekonomsko povezivanje je nešto na čemu treba da baziramo budućnost i samo ekonomski povezani možemo biti jači. Teritorija Budve je 60 odsto turističkog proizvoda Crne Gore i to je potencijal koji treba iskoristiti“, istakao je Carević.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je da je današnjim protokolom izražena saglasnost obje strane o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija Trebinja i Budve.

„Izražavamo uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doporinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim benefitima po obje lokalne zajednice“, rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača rekao je da će se saradnja dvije turističke organizacije nakon potpisivanja protokola dodatno razvijati u pravcu razmjene iskustava iz oblasti turizma ali i promocije i organizacije zajedničkih događaja koji će oplemeniti turističke ponude Trebinja i Budve.

„Nema sumnje da će prijateljstvo i saradnja naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša bolja i kvalitetnija“, rekao je Kuljača.

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Detalji drame na Zelengori: Pljevaljčića pregazio džip, Golijanin spasen u zadnji čas

Urednik

Šumokradicama ni kamere ne staju u kraj

Urednik

U naredna tri dana toplije, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Tako ne izgleda, ali Gacko je najbogatija opština Hercegovine

Urednik

Ni državne jasle nisu više posao iz snova

Urednik

Granična policija BiH na mukama, oboren rekord iz 2019. godine

Urednik

Zagrljaj stijene i čaroban pogled sa Volujka ostavljaju bez daha

Urednik

Tragedija u Trebinju: Radnik poginuo prilikom pada sa 7. sprata

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 25. septembar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više