Hercegovina Vijesti

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Trebinju do kraja godine

Pumpna stanica na izvorištu vode Vrelo oko, sa koga se pitkom vodom snabdijeva cijelo Trebinje, u potpunosti se rekonstruiše zbog boljeg vodosnabdijevanja u cijelom gradu, a zbog razdvajanja starih potisnih cjevovoda na prostoru Trebinja u noći između utorka i srijede nije bilo vode sve do podnevnih časova u srijedu.

Miodrag Batinić, direktor „Vodovoda“ Trebinje, kaže da se očekuje da svi radovi na rekonstrukciji budu okončani do kraja godine, ali se ne očekuje da oni više uzrokuju potpuni nestanak vode u gradu.

„Osim razdvajanja starih potisnih cjevovoda, imamo potpunu zamjenu starog cjevovoda Fi 300 gdje će se ugraditi novi profil Fi 500, a kada se taj dio završi uradiće se nova hlorna stanica kod novog rezervoara, a poslije toga ide i zamjena starog potisnog cjevovoda, što će usloviti bolju snabdjevenost i bolje manipulisanje sistemom“, kaže Batinić.

Podsjetivši da će cjelokupni radovi koštati 2.800.000 maraka, što finansiraju „Hidroelektrane na Trebišnjici“, on kaže da je u okviru rekonstrukcije pri kraju izgradnja novog rezervoara, rekonstruisaće se i krovna stanica, ugradiće se i određeni broj pumpi na samom izvorištu, zajedno sa potisnim cjevovodima do novog i starog rezervoara.

„Ja se nadam da će cjelokupna rekonstrukcija biti završena do kraja godine jer imamo zacrtanu dinamiku poslova u narednih sedam-osam mjeseci, kada se očekuje stavljanje tog cjelokupnog sistema u rad. Što se tiče isključenja, ona se zasad ne očekuju, osim kratkotrajnih zastoja kada se nova hlorna stanica bude puštala u rad“, dodaje Batinić, navodeći da će i ova kratkotrajna isključenja biti u noćnim satima, kako bi se što manje osjetio nedostatak vode.

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Mostar: Uhapšen 47-godišnji muškarac za napastvovanje djevojčice

Urednik

Paprene cijene kupovne zimnice

Urednik

Jak zemljotres potresao Hercegovinu

Urednik

Pas otrovan u Trebinju, policija traga za počiniocem

Urednik

Za luksuzne stanove ne fali kupaca

Urednik

Falš med potiskuje domaći

Urednik

U trgovinama od ove sedmice jeftinije oko 60 artikala

Urednik

Danas sunčano i toplo vrijeme, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 2. oktobar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više