Hercegovina Sport Vijesti

Trebinjski šahisti ostvarili odlične rezultate na turniru u Banjaluci

Na manifestaciji je učestvovalo 14 ekipa i 113 učesnika u pojedinačnoj konkurenciji. Pojedinačnim turnirom po starosnim grupama, u kojem je učešće uzelo 113 mladih šahista iz 24 kluba, u Banjaluci je završen drugi Međunarodni šahovski festival „Trofej Banjaluke 2022“.

U grupi do osam godina pobjednik je Petar Gazić iz Šahovskog kluba „Gambit“ iz Banjaluke, a u kategoriji do 10 godina Ahmet Kekić iz Šahovskog kluba „Cazin“ iz Cazina.

U kategoriji do 12 godina prvo mjesto zauzeo je Đorđe Lukić iz bijeljinskog Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“, dok je Dimitrije Vujnović iz trebinjske „Tribunije“ bio najbolji u grupi do 14 godina.

Šahovski festival, u organizaciji banjalučkog Centra za unapređenje i razvoj šaha „Gambit“, turnirskim takmičenjem počeo je juče ekipnim takmičenjem gdje su najbolji bili šahisti iz Šahovskog kluba „Tribunija“ iz Trebinja.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ iz Bijeljine, dok je treće mjesto pripalo ekipi domaćina – Šahovskog kluba „Gambit“ iz Banjaluke.

Takmičilo se 14 ekipa po četiri člana, a najuspješniji po tablama su bili Dimitrije Vojović iz trebinjske „Tribunije“, Đorđe Lukić iz bijeljinskog kluba „Svetozar Gligorić“, Rakas Jona Aranđelović iz banjalučkog „Gambita“ i Dragan Bulajić iz „Tribunije“.

 

 

Izvor: Mondo

BONUS VIDEO

Slični članci

Prodaje se stan 74 m2 na unikatnoj lokaciji u Trebinju

Urednik

Sergej Barbarez novi selektor BiH

Urednik

„Đurologija” do posljednjeg mjesta napunila pozorišnu salu KC Trebinje

Urednik

Prilika za posao u Trebinju: MaxBet grupaciji potreban serviser

Urednik

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Urednik

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Urednik

Na izgradnji HE „Dabar“ angažovano 100 kineskih radnika

Urednik

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više