Hercegovina Vijesti

VIDEO / Porodilište zaštitni znak Nevesinja

Porodilište je postalo zaštitni znak Nevesinja. Mnogi kažu da je ovo odjeljenje na ponos cijele Hercegovine. Beba je iz godine u godinu sve više, a pacijenti su sa svih strana. Dajana je stigla iz Bileće.

„Jako sam zadovoljna uslovima u ovoj ustanovi pogotovo sa osobljem. Trudnoću mi je vodio doktor Kokotović, a porodio me doktor Tamindžija, poređaj dobro protekao u najboljem redu“, kaže Dajana Radovanović.

Mnoge majke zaobiđu porodilište u svom gradu. Najviše je naravno porodilja iz Hercegovine ima ih i iz drugih dijelova Srpske, mali nevesinjski tim porađao je i Crnogorke, a bila je i jedna Amerikanka.

U timu šest babica i dva doktora, sve stižu ali osmjeh ne skidaju s lica.

„Jako smo ponosni. Imamo mali ali jako lijep kolektiv takođe naši uslovi su jako lijepi što nam daje motivaciju da posao obavljamo što bolje. U zadnje vrijeme imamo sve više žena koje se odlučuju za naše porodilište i to nam je takođe satisakcija da radimo što bolje“, rekla je Žana Tomović, glavna sestra ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje.

„Kada dobijete zdravu bebu i taj osmijeh žene koja se porodi vjerujte ne može se porediti ni sa čim ta sreća kojoj prisustvujemo. Isto tako to je velika odgovornost, veliki je stres, uvijek su vam u rukama dva života“, priča Biljana Vuković, sestra ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje

Odjeljenje uređeno i dobro opremljeno, medicinari stručni, edukovani a prevnstveno  ljubazni, baš to je i razlog što je nevesinjsko porodilište najpopularnije u regionu. Na čelu tima je doktor Ranko Kokotović. Priča da se u zadnjih nekoliko godina broj beba uduplao a sve se radi savremenim metodama

„Što se tiče porodilja tu smo uveli bezbolni porođaj, epiduralnu anesteziju i kod carskog reza tu najčešće radimo u tim regionalnim anestezijama spinalnu i epiduralnu anesteziju. Prednost tih anestezija je svakako i za nas jer puno konfornije radimo a inače i za porodilje jer poslije porođaja čuju plač bebe, a bebice im odmah stavimo na grudi“, rekao je Ranko Kokotović, načelnik odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo bolnice Nevesinje.

Na ovom odjeljenju se po savremenim i novim procedurama rade i razne operacije. Od početka godine u Nevesinjskoj bolnici je rođeno oko 70 beba, u prošloj ih je na svijet došlo blizu 250.

I zbog svega ovoga mnogi kažu da je baš ovo možda najljepše mjesto u Hercegovini jer upravo odavde unazad nekoliko godina stižu one najljepše vijesti.

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Koliko iznosi sindikalna potrošačka korpa, a kolika je prosječna plata za septembar?

Urednik

Pomen na heroja: Duško Pujić izvukao osam ranjenika pa poginuo

Urednik

Apel za preventivne preglede dojke

Urednik

Konkurs „Srce piše ćirilicu“ za najlepši ćirilični rukopis i kaligrafiju

Urednik

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više