Hercegovina

Zajedničkom izložbom učesnika završena Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“

Deveta Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“ završena je sinoć u galeriji Kulturnog centra zajedničkom izložbom radova petnaest umjetnika iz regiona.

Ovom prilikom publici je predstavljen i mozaik Jelene Anžujske, zajednički rad djece koja su stvarala na radionicama koje je vodila akademska slikarka Ljiljana Rivić iz Beograda.

Izložbu je otvorila Kristina Pirković, akademska slikarka iz Srbije:

„Meni je pripala čast da se ispred kolega umetnika, učesnika Likovne kolonije ‘Kolo’ zahvalim, pre svega, organizatoru kolonije Draženu Miliću, koji svojom idejom i upornošću već devetu godinu zaredom uspešno organizuje ovu manifestaciju. Takođe, zavalila bih Gradu Trebinju i Kulturnom centru na podršci“.

Mozaik Svete Jelene Anžujske nastao je na radionici Ljiljane Rivić, koja je realizovana u saradnji Kulturnog centra Trebinje i Kulturnog centra Novog Sada.

„Drago mi je što ste u ovolikom broju došli da podržite izložbu kolonije ‘Kolo’, ujedno i našu prvu dečju izložbu, koja je rezultat sedmodnevne radionice mozaika. Zahvaljujem se svoj dečici, koja su došla, stvarala sa mnom i naučila tehniku mozaika. Nadam se da ćemo nastaviti ovo divno druženje“, kazala je Ljiljana Rivić.

Organizator i selektor kolonije Dražen Milić zahvalio je svim učesnicima „Kola“, Ljiljani Rivić koja je došla da u Kulturnom centru Trebinje održi radionice mozaika za vrijeme trajanja kolonije, kao i svima koji su večeras došli da podrže njegov rad i rad umjetnika koji su učestvovali na ovogodišnjoj koloniji.

Devetu Međunarodnu umjetničku koloniju „Kolo“ organizovalo je Udruženje umjetnika ove kolonije u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

 

Foto: Jovan Vidaković

 

Izvor: KC Trebinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Ivan Ilić Ilke od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

VIDEO / Povećane cijene smještaja u Trebinju, najjeftiniji stan 80 KM za noć

Urednik

Plivačima PK „Leotar“ devet medalja i pehar u Mostaru

Urednik

Bileća: Održana predstava za djecu „Cvjećko klovan“

Urednik

FOTO / Uživanja nikada dosta u „Gradu Sunca“

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Sve veći interes za studiranje u Trebinju

Urednik

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Predstava „Cvjećko klovan“ sutra u Bileći

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više