Ex YU Vijesti

Hrvatska: Vratiti cijene na nivo od 31. decembra

Vlada Hrvatske danas je donijela zaključak kojim je obavezala poslovne subjekte da vrate cijene na nivo od 31. decembra, a ministar privrede Davor Filipović poručuju da će učiniti sve kako bi zaštitili građane od povećanja cijena koje je uslijedilo nakon uvođenja evra.

– Cilj je da se cijene vrate na nivo od 31. decembra jer nije bilo nikakvog razloga da nakon uvođenja evra u tako kratkom periodu pojedinci i pojedine trgovine dignu cijene – rekao je Filipović.

Filipović je istakao da svi moraju da poštuju vladin zaključak, a da će oni koji to ne budu učinili imati pojačan nadzor državnih tijela od državnog inspektorata, poreske uprave, carine i svih drugih koji će kontrolisati taj proces, a postupaće i prema prijavama građana.

Ukoliko se utvrde nepravilnosti, Filipović je istakao da će svaka od navedenih institucija postupati u skladu s ovlaštenjima koje ima, prenose hrvatski mediji.

On smatra da nema razloga da pojedini subjekti koriste ovu situaciju konverzije kune u evre da bi neopravdano podizali cijene.

Najave trgovaca da će u februaru uslijediti nova poskupljenja, Filipović smatra nelogičnim i nekorektnim potezom, podsjetivši na vladine intervencije od prošle godine kada je riječ o cijenama struje, goriva.

Kada je riječ o poskupljenju koje najavljuju telekomi, Filipović je naveo da Vlada ima mehanizme kojima će zaštititi hrvatske građane, jer svi telekomi koriste vladinu subvenciju da imaju jeftiniju struju.

– O kakvim poskupljenjima možemo govoriti. Sve su opcije na stolu, pratićemo šta će raditi poslovni subjekti. Moraju vratiti cijene na 31. decembar i koristićemo sve da zaštitimo naše građane – zaključio je Filipović.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Snijeg zabijelio Hrvatsku i Sloveniju: Ujutru ljeto, popodne zima

Urednik

„Sport Klub“ o ostavci Vladimira Gaćinovića u Kruševcu poslije sjajne sezone

Urednik

Na današnji dan su košarkaši Partizana pokorili Evropu

Urednik

Bar posjetio najveći kruzer u istoriji koji je plovio vodama Crne Gore

Urednik

Poznat termin novog fudbalskog vječitog derbija između Zvezde i Partizana

Urednik

Velike investicije u Crnoj Gori: Porto Montenegro rekorder sa blizu milijardu evra

Urednik

Zašto je Novak odabrao Zimonjića?

Urednik

Gibonni i Perper nastupaju u Baru 21. maja

Urednik

Sa tržišta se povlači „Pepkova“ posuda za pečenje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više