RS i BiH Vijesti

Kockari napunili budžet sa 94 miliona maraka

Republička uprava za igre na sreću je u prva dva mjeseca ove godine zabilježila je rekordno prikupljanje prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću koji su za 33 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se navodi da je ukupan prihod ostvaren od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u 2022. godini iznosio 94.165.049 KM i bio je za 25.914.643 KM ili za 38 odsto veći u odnosu na 2021. godinu, odnosno za čak 93 odsto veći u odnosu na 2020. godinu.

„U 2022. godini Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću uništila je 359 predmeta korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj, što je najveći broj uništenih predmeta u jednoj godini po osnovu pravosnažnih rješenja“, navodi se u saopštenju.

Predmeti su bili privremeno oduzeti prilikom inspekcijskih nadzora, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, a u slučajevima za koje je propisano izricanje zaštitne mjere oduzimanje predmeta.

„Nakon okončavanja prekršajnih postupaka, odnosno na osnovu pravosnažnih prekršajnih naloga ili na osnovu rješenja nadležnih sudova na osnovu kojih je naređeno trajno oduzimanje i uništvanje navedenih predmeta, Republička uprava za igre na sreću je pristupila njihovom uništavanju“, ističe se u saopštenju.

Repubička uprava za igre na sreću i u narednom periodu nastavlja sa intenzivnim radom s ciljem unapređenja sistema igara na sreću, te nadzora i razvoja obima poslovanja u zakonskim okvirima, a što će neminovno rezultirati povećanjem budžetskih prihoda i smanjenju sive ekonomije u Republici Srpskoj.

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Košarkašice Leotara poražene u Trebinju

Urednik

Vraćena spomen ploča srpskim vojnicima na groblju u Prištini

Urednik

Orkanski vjetar na Sokocu, udari od 111 kilometara na čas

Urednik

Akcija „Džad“: U Srpskoj uhapšene 23 osobe

Urednik

Nevjerovatno: Jeftini letovi iz Bosne i Hercegovine sa Wizzairom i Ryanairom, već od 9 €

Urednik

Ryanair će u 2024. Dubrovnik povezivati s 18 evropskih odredišta

Urednik

Dio sveštene odežde Svetog Vasilija Ostroškog čuvaće se u Blagaju kod Mostara, svečano unošenje u nedjelju

Urednik

Akcijske cijene posnih proizvoda u „Slatkim kućama“ i „SL marketima“

Urednik

Restoran Ognjište: Tokom decembra budite dio najboljeg provoda u gradu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više