RS i BiH Vijesti

Koji su aduti Srpske za ljetnu turističku sezonu

Pripreme za turističku ljetnu sezonu u Srpskoj u punom su jeku, a u ponudi će dominirati banjski, seoski i festivalski turizam, ali biće tu i neizostavni adrenalski sportovi, kampovi i manifestacije.

Iz Turistističke organizacije Republike Srpske kazali su za „Nezavisne novine“ da kada je riječ o ponudi destinacijama  u Srpskoj u turističkoj sezoni proljeće – ljeto turiste dočekuju spremno, te da nakon svih poteškoća izavanih pandemijom turi-zam polako staje na svoje noge.

Prema njihovim riječima, planinski turizam atraktivan je tokom cijele godine.

„Turistička ponuda Jahorine ne vezuje se samo za zimski period. Brojni sadržaji u ponudi su turisti-ma i tokom ostalih mjeseci, a jedna od novina u ponudi je panoramsko razgledanje vožnjom šesto-sjedom“, kazali su iz TO RS.

Ističu da pored boravka na planinama u ljetnim mjesecima, u prvom planu su svakako banjski centri Srpske, koji ostvaruju veliki broj posjeta domaćih i stranih turista.

„Kada je riječ o banjskom turizmu, tu su banje Vrućica, Kulaši, Slatina i Laktaši“, poručuju iz TO RS i dodaju da su još jedan neizostavan segmet ljetne ponude atraktivni festivali kao što su: „OK fest“ na Tjentištu, „Moto-fest“ Banjaluka i Trebi-nje, „Fresh Weve“ i „Banjaluk fest“ na Kastelu, „Pecka outdoor“ festival u Pecki.

Milena Stanišić, marketing menadžer etno-sela Stanišić, kazala je za „Nezavisne novine“ da  očekuju bolju sezonu od prošlogodišnje.

„Očekujemo da ova će ova sezona biti mnogo bolja od prošlogodišnje, nakon ukidanja epidemioloških mjera narod je počeo da izlazi, da organizuje razne proslave, seminare, ljudi dolaze na odmor“, kazala je Stanišićeva.

Dodaje da trenutno ima dosta gostiju, ali da još ni-su dostigli broj iz 2019. godine.

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, dolaze u Višegrad, a prema sadašnjem nivou po-sjećenosti grada na Drini, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević istakao je da ga raduje činjenica što se u Višegradu mogu vidjeti turisti, posebno u Andrićgradu, nezaobilaznoj turističkoj destinaciji.

„Ove godine nastavljamo i s manifestacijama koje su prepoznatljive u našem gradu i to će dodatno da obogati našu ponudu, a turisti i naši građani će uživati u ljetu bogatom različitim sadržajima“, rekao je Đurević.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

U Nevesinju i Trebinju rođene tri djevojčice: U Srpskoj 25 beba u proteklom danu

Urednik

Najava: Međunarodni memorijalni plivački miting „Srđan i Maksim“ 2024 u Trebinju

Urednik

 ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Preko Zagreba ka Ligi šampiona

Urednik

Održan pomen carskoj porodici Romanov i Donskom puku u Bileći

Urednik

Omaž Goranu Bulajiću otvara trebinjski „Festival festivala“

Urednik

U Srpskoj rođeno 27 beba: U Nevesinju tri d‌jevojčice i jedan d‌ječak, u Trebinju d‌ječak i d‌jevojčica

Urednik

Najava: Skokovi sa brane na jezeru Klinje Gacko 2024

Urednik

Aleksija uči da profesionalno pliva, pleše u „Vi-densu“, a trči u „Spartakusu“

Urednik

Rukometni klubovi saznali imena rivala: Leotar prvi ide u Tursku

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više