Vijesti

Mještani sela Boleč: „Glogovac došao u mantiji i pitao da nahrani stoku“

Na male ekrane još jednom se vratila serija „Moj rođak sa sela“, koja se emituje svakog radnog dana na RTS.

Gledaoci još jednom imaju priliku da uživaju u zgodama i nezgodama omiljenih likova, a kultne replike ne prestaju da odzvanaju.

Jednu od zapaženijih rola u ovoj seriji ostvario je i Nebojša Glogovac, koji je tumačio lik sveštenika. Povučen, tih i mudar otac Milutin donio je posebnu čar plejadi likova.

Možda najemotivnija scena u cijeloj seriji je ona u kojoj je Glogovac otpjevao pjesmu „A što ti je, mila kćeri“ u sceni ispovijedanja starice koja je na samrti.

Gotovo da nema osobe kojoj nije emotivno pala ova scena, a mještani sela Boleč u kome je snimana serija i danas pamte druženje sa Glogijem.

Dramski umjetnik koji je preminuo 9. februara 2018, ostavio je cijeli region u suzama, a nedugo nakon njegovog odlaska mještani su progovorili o slavnom glumcu, koga su upamitli kao jednostavnog i dobrog čovjeka.

Glogovac se sa njima toliko saživio tokom rada na seriji da je im je čak i stoku hranio, prisjetila se gazdarica kuće u kojoj je snimano Miluna Gvozdenović.

“U ovoj sobi je nastala čuvena scena kada Nebojša peva baki koja umire. Videla sam da su poslednjih dana mnoge televizije emitovale baš taj deo serije i isticale onu njegovu rečenicu: „To je samo putovanje…“- otkrila je ekipi Informera, pa se prisjetila druženja.

“Sećam se kada je jednom završio snimanje kako je seo sa ostalim glumcima da ruča. Ja sam radila po imanju i krenula da nahranim telad. Dok sam uzimala kante sa mlekom, odjednom se Glogovac u mantiji stvorio pored mene i kao dete me upitao može li i on da hrani životinje. Dala sam mu kofu u ruku i pošao je sa mnom u štalu. Počeo je da hrani jedno tele i usput mu je pevušio nešto.

Miluna dodaje da se glumac brzo saživio sa seljacima i opisuje ga kao prirodnu i spontanu osobu.

“Pričao mi je da se ne stidi nijednog posla na selu, da je život seljaka težak, pa nas zato izuzetno poštuje. Malo je takvih ljudi kao što je bio veliki Nebojša Glogovac”, ispričala je Gvozdenovićeva i dodala da se nadala da će se u životu ponovo sresti, ali da se to se nažalost nije desilo:

“Kada sam čula da je umro, sita sam se isplakala i od tada više ne čitam novine, niti gledam televiziju. Mir njegovoj duši.”

Sa kumom na pikado

Novinari su tada posjetili i boračku kafanu „Magična kuća“ u koju su glumci često svraćali u pauzama snimanja. Gost lokala Dragan Živanović istakao je tada da su Glogi i Vojin Ćetković često sjedili zajedno.

“Nebojša je ponovo posetio naše selo prošlog leta, jer je deo serije „Nemanjići “ snimljen kod naše crkve. Bio je najčešće u društvu kuma Vojina Ćetkovića. Posle snimanja bi svraćali ponekad na domaću kafu, a često su igrali pikado, to im je bila omiljena zabava”, ispričao je ovaj meštanin za pomenuti list, prenosi Kurir.

Teška bolest

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine od karcinoma pluća.

Glumca je bolest odnijela za samo mjesec dana. Agresivan kancer koji se “rodio” u njegovim plućima, brzo je matastazama, te napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše, uprkos svim naporima ljekara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana.

Bogata karijera

Prvi put je igrao na filmu 1994. godine, kada je oživio lik Fadila, vojnika JNA u ratnoj drami „Vukovar, jedna priča“.

Publika ga pamti i po filmovima „Nebeska udica“, „Munje“, „Bumerang“, „Država mrtvih“, „Kad porastem biću Kengur“, „Klopka“ za koju je dobio nekoliko nagrada na međunarodnim festivalima širom svijeta, kao i u serijama „Vratiće se rode“, „Moj rođak sa sela“, Vojna akademija“, „Žene sa Dedinja“ i „Ravna Gora“. Svoju posljednju ulogu pred kamerama odigrao je u filmu „Južni Vetar“, gdje je oživio lik Goluba, ali premijeru nije dočekao, prenosi Kurir.

Dobitnik je brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Car Konstantin za najbolju mušku ulogu u filmu „Ubistvo s predumišljajem“, Dobričin prsten, Sterijina nagrada, nagrada Zoran Radmilović….

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Kako je klavir Jovana Dučića stigao u Trebinje?

Urednik

Vidovdanske svečanosti u Trebinju ispunjene izložbama, predstavama, promocijama knjiga

Urednik

KC Trebinje: Javni poziv za kampus za fotografiju i savremenu umjetnost “Superexposure“

Urednik

Evo gdje još fale sezonski radnici

Urednik

Unija poslodavaca i Konfederacija sindikata u “Gradu Sunca”

Urednik

Đako Perišić iz Trebinja, posljednji hercegovački korpar: U starosti se vratio starom zanatu

Urednik

Berkovići – opština čuvena po proizvodnji najkvalitetnije dabarske paprike (VIDEO)

Urednik

Pred “orlovima” meč istine na EP protiv Danske

Urednik

Srpska ovog jutra bogatija za 19 beba: U Trebinju dvije djevojčice

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više