RS i BiH Vijesti

MUP Srpske: Vlasnici oružja dužni da svoje oružje čuvaju na bezbjednom mjestu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podsjeća vlasnike registrovanog oružja u Republici Srpskoj da su dužni da svoje oružje čuvaju u skladu sa Zakonom o oružju i municiji tako da je ono nedostupno neovlašćenim licima, a posebno djeci.

„Oružje i municija koje drži i nosi fizičko ili pravno lice i preduzetnik čuvaju se u stambenom ili poslovnom prostoru koje se nalazi u mjestu prebivališta, odnosno sjedištu imaoca oružja, zaključano i odvojeno jedno od drugog (oružje odvojeno od municije) u kasama, metalnim ormarima, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti uobičajenim alatom, te nisu dostupni neovlašćenim licima, a posebno djeci“, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Za prekršaj fizičkog lica koje sa oružjem i municijom ne postupa sa naročitom pažnjom i ne čuva oružje na bezbjednom mjestu, zakonom je propisana sankcija u vidu novčane kazne od 300 KM do 500 KM i zaštitne mjere oduzimanja oružja, a ukoliko taj prekršaj izvrši pravno lice novčana kazna iznosi od 10.000 KM do 15.000 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nastavlja se ljeto u aprilu, do kada će biti toplo ?

Urednik

U Srpskoj rođeno 32 bebe: Bez poroda u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Smanjen izvoz meda u prošloj godini

Urednik

Univerzitetska bolnica u Foči ima novog direktora

Urednik

Sezona alergija stigla ranije nego prethodnih godina

Urednik

VIDEO / Sinu bivšeg golamana Leotara potrebno još 20.000 evra za liječenje

Urednik

Čudna boja Jablaničkog jezera, šta je uzrok ?

Urednik

Proljeće je vrijeme za nove početke i sjajne pogodnosti iz Supernove

Urednik

Ramazanski bajram molitvom dočekan širom BiH

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više