Hercegovina RS i BiH Vijesti

Nevesinjska bolnica ponos opštine, ali i regiona

Tradicija duga skoro devet godina, savremena oprema, odlični uslovi i stručnjaci svjetskog nivoa, čine Bolnicu Nevesinje jednom od najboljih u regionu.

U protekloj godini, u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađeno je oko 14.000 ambulantnih pregleda, 2.200 bolničkih liječenja, oko 250 poroda i veliki broj operativnih zahvata, piše RTRS.

Pacijenti koji stižu iz svih dijelova Hercegovine, Republike Srpske, BiH, Crne Gore čiji se broj iz dana u dan povećava, uslove i medicinsko osoblje Bolnice Nevesinje ocjenjuju najvišom ocjenom.

– Ja sam bliže Trebinju, ali sam se odlučila da dođem za Nevesinje i bila sam lani u aprilu svu moguću pažnju su mi posvetili i izliječili mi ono zbog čega sam zapravo i došla. I opet sam, evo došla ovdje – kaže Mara Lekić iz Ljubinja.

Mala bolnica, a veliki ljudi – tako se najčešće opisuju zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zbog obima posla – kadra nedostaje, ali nivo discipline i odgovornost u radu su na prvom mjestu.

–Postoje teški dani i manje teški dani, uglavnom pacijenti su zadovoljni. Trudimo se da budemo najbolji, za sada se pokazalo da je dobro da su pacijenti zadovoljni. Rijetko ima slobodan krevet na našem odjeljenju – naglašava Sanja Skočajić, odjeljenska medicinska sestra.

Nastavili su saradnju s univerzitetskim profesorima iz Beograda i napravili iskorak u hirurgiji i ginekologiji, tako da bilježe najviše pruženih usluga kada je riječ o hirurškoj disciplini.

– Vidim da je sada trend da smo sve traženiji i da je potreba za tim liječenjem, nažalost to su teški pacijenti, sve izraženija, što negdje mogu povezati s činjenicom da je iza nas ta teška borba s koronom koja je ostavila posljedice gdje se pacijenti nisu redovno javljali i redovno kontrolisali i sada imamo pravu epidemiju malignih oboljenja, ali na žalost pacijenata u odmaklim fazama bolesti – rekao je Velibor Milivojević, direktor Bolnice Nevesinje.

Bolnica Nevesinje 2014. godine kada je i počela da radi bila je u potpunosti opremljena novom opremom, koja je zbog konstantnog korištenja dotrajala, a jednim dijelom i zastarjela. Vremenom su je obnavljali, a zahvaljujući ministarstvu zdravlja i Fonda zdravstvenog osiguranja dobili su novi CT aparat koji će nakon obuke kadra biti dostupan i za ambulantne preglede.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Usredsrediti se na pozitivne stvari pomjeranja kazaljki naprijed

Urednik

Da li će i Srpska dobiti sistem „Pronađi me“?

Urednik

Kada počinje jedinstveni sistem naplate putarine

Urednik

Trebinje: Uspješni đaci, studenti, sportisti i privrednici uskoro u posjeti Beču

Urednik

Trebinje će dobiti vidikovac od stakla sa pogledom na grad

Urednik

„Market 99“ Trebinje: Konkurs za radno mjesto –  radnik na okolnom uređenju

Urednik

Ko je mladi biznismen iz BiH koji je uspio “provući” cijeli brod kroz Suecki kanal

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje?

Urednik

Fudbalska groznica trese Bileću; U FK Hercegovac izradili album sa sličicama igrača

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više