RS i BiH Vijesti

Ostojićeva slikarski talenat usavršava u Trebinju

Devetnaestogodišnja Anastasija Ostojić, talentovana slikarka sa Pala, izložila je radove na ovogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj koloniji „Art simpozijum“ i stala rame uz rame sa umjetnicima sa dugogodišnjim iskustvom iz Indije, Grčke, Srbije, Sjeverne Makedonije i cijele BiH.

Ostojićeva, koja je student prve godine trebinjske Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, bila je najmlađi učesnik simpozijuma na Palama među 20 umjetnika.

– Kao brucošu, pružila mi se prilika prošle i ove godine da kao najmlađi učesnik Likovne kolonije “Art simpozijum“ budem dio ove priče i aktivno učestvujem u njenom radu, stanem rame uz rame sa eminentnim umjetnicima i tako pokažem svoj talenat“ – priča Ostojevićeva za Srnu i dodaje da slika tehnikom akrilik.

Na izložbi likovnih radova, održanoj krajem avgusta na Palama, Ostojićeva je predstavila svoje radove, i to kompoziciju parketa i motiv dječije igraonice na Јahorini.

Ostojićeva navodi da je od iskusnih profesora i umjetnika na likovnoj koloniji dobila mnogo preporuka za unapređenje tehnike i rada.

– Njihovi savjeti sigurno će mi pomoći da izgradim svoj stil tokom daljeg školovanja i usavršavanja u ovoj grani umjetnosti – kaže Ostojićeva.

Ona zahvaljuje osnivaču i umjetničkom rukovodiocu Međunarodne likovne kolonije „Art simpozijum“ Lazi Saviću, koji ju je pripremao za prijemni na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju i koji joj i dalje pruža podršku.

Prema njenim riječima, tokom prve godine studija imala je vremena da razmisli šta želi u budućnosti da usavrši, pa se tako odlučila za smjer grafika.

Ljubav prema slikanju od djetinjstva

Prema slikanju i crtanju Anastasija ljubav gaji još od djetinjstva, kada je kao šestogodišnjakinja više od dvije godine pohađala školu slikanja u Atini, gdje je privremeno živjela.

Nakon povratka na Pale, ona je nastavila da pohađa časove crtanja i slikanja zajedno sa tri godine mlađom sestrom Elenom, koja ima izuzetan talenat za muziku i crtanje.

– Ljubav prema crtanju nikad nije prestala, te sam nakon završene gimnazije upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju – ističe Ostojićeva i dodaje da, za sada, nema određeni stil koji prati.

Ona inspiraciju za rad nalazi u svom okruženju, a pretežno radi akrilik na platnu.

Ostojićeva svojom četkicom stvara umjetnička djela na kojima su mrtva priroda, životinje i portreti, uglavnom po slobodnoj volji.

Talenat, trud i rad krase ovu uzornu djevojku, koja u svemu ima bezrezervnu ljubav i podršku porodice.

Ostojićeva se nada da će nakon završetka studija imati priliku za dodatno usavršavanje van BiH.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više