Hercegovina Vijesti

Počela modernizacija parkirališta u Trebinju

U okviru projekta „Pametni grad“, koji sprovodi beogradska firma „Alumatik plus“ u saradnji sa „Elektroprivredom RS“ i Parking-servisom Trebinje, počela je sveobuhvatna digitalizacija i modernizacija javnih parkirališta u gradskoj parking-zoni u Trebinju.

U pitanju je sistem koji će omogućiti manje gužve i bolje kontrole ulaska i izlaska vozila u Njegoševoj i Stepe Stepanovića, ali će se automatski znati i postoji li i koliki je broj slobodnih mjesta na parkinzima.

Vozači koju budu parkirali svoja vozila na dva velika parkinga u ovim ulicama, pored zgrade „Elektroprivrede RS“ i u bivšoj vojnoj kasarni, parkiranje će plaćati na izlaznoj rampi umjesto na naplatnim montažnim kućicama.

Prilikom ulaska na jedan od ova dva zatvorena parkinga treba pritisnuti dugme i dobije se tiket koji se skenira na izlasku i ispostavlja račun.

„Imaju tri vrste plaćanja, kartično plaćanje, papirnim i metalnim novcem, ali će svakako tu biti i naši radnici da regulišu sve ako bude nekih problema“, kažu u trebinjskom Parking-servisu.

Trebinjski vozači se raduju novom načinu parkiranja, jer smatraju da je krajnje vrijeme bilo da se regulišu parkinzi u užem dijelu grada, ali ostaju primjedbe na cijenu parking-sata.

Dva zatvorena parkinga u gradu, koji pripadaju drugoj zoni u kojoj je i najgušći promet, biće modernizovani i opremljeni najnovijom opremom, čije su najveće olakšice te što će vozači unaprijed znati ima li uopšte mjesta na parkingu, pa neće ni imati potrebu ulaziti u parking-prostor.

Trenutna cijena karte na parkingu u krugu kasarne je pola marke za sat parkiranja, a pored zgrade „Elektroprivrede RS“ je marku i po, ali će se na ove dvije lokacije uvođenjem novog sistema te cijene i povećati, dok će mjesečne karte koje su do sada važile za oba ova parkinga uskoro važiti samo za jedan parking na koji se karta odnosi.

U prvoj zoni, u kojoj su sve otvoreni parkinzi, naplata će se vršiti kao i do sada, odnosno putem SMS-a, putem postojećih parkomata ili putem kiosk karata, ali i za te ulice postoje mjesečne karte.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara u Živinicama upisali važnu pobjedu

Urednik

Od sutra novi režim saobraćaja u centru Trebinja

Urednik

Obnova crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu kod Bileće

Urednik

Šesti rođendan Padrino radija na 90,8 MHz

Urednik

Laktaši „petardom“ ispratili Velež, Leotar u Trebinju savladao Romaniju

Urednik

Branko Đurić Đuro za Padrino o djetinjstvu provedenom u Trebinju, karijeri, fenomenu „Đurologije“…

Urednik

Nevesinjac Uroš Gutić najbrži na Uličnoj trci u Derventi

Urednik

Producent i DJ Vuk Milivojević je objavio spot i EP pod nazivom „Puls“ 

Urednik

Trebinje očekuje dobru posjetu turista za vaskršnje i prvomajske praznike

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više