Hercegovina Vijesti

Počeo prvi Invest forum, biće predstavljeni i potencijali Trebinja

Poslovna zona „Volujac“ biće predstavljena na prvom Invest forumu „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“, koji se danas održava u Banjaluci, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da je riječ o veoma značajnom događaju, koji je okupio više od 300 privrednika iz 20 zemalja iz Evrope i svijeta, kojima će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem da se uvežu domaći i privrednici iz inostranstva.

„Forum je prilika za uspostavljanje veza sa investitorima koji su se opredijelili da ulažu u Republiku Srpsku. Osim Poslovne zone ‘Volujac’, Trebinje može da ponudi i investicije u prvu slobodno zonu u Repzblici Srpskoj, čije je infrastrukturno opremanje u toku“, dodao je Ćurić.

Kao prednosti ulaganja u Trebinje, Ćurić je naveo da se naš grad nalazi sa samoj granici sa Evropskom unijom i Crnom Gorom, u neposrednoj blizini luka i aerodroma, što je osnova za sve ozbiljnije investicije.

„Sve institucije Grada su na raspolaganju zainteresovanim investitorima. Donijeli smo neophodne odluke kojima se potencijalnim investitorima, koji otvaraju nova radna mjesta u realnom sektoru, omogućuju maksimalni benefiti što se tiče troškova, ali i ubrzana procedura rješavanja samog predmeta, to jest onoga što je u nadležnosti Grada“, poručio je Ćurić.

Forum „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

invest forum banjaluka (1).jpg

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više