Hercegovina Vijesti

Proizvodi „Ljekobilja“ uskoro u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća „LJbilje“ iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod brendom „Ljekobilje“, uskoro će se naći na tržištu Hrvatske, odnosno EU, u više od 170 prodajnih mjesta svjetski poznatog trgovačkog lanca „DM“, rekao je Srni direktor preduzeća „LJbilje“ Mihajlo Vujović.

Vujović je istakao da će u „DM“ prodavnicama u Hrvatskoj u prodaji biti oko 15 najznačajnijih proizvoda „Ljekobilja“, uključujući čajeve i određeni broj kozmetičkih proizvoda.

„Proizvodi koji su prošli provjeru kvaliteta i zadovoljili standarde za probirljivo tržište EU uskoro će se naći i na policama više od 170 prodajnih mjesta ovoga svjetski poznatog lanca i to pod novim brendom. Domaćini nam za sada nisu htjeli otkriti naziv brenda pod kojim će proizvodi da budu prodavani u Hrvatskoj“, rekao je Vujović.

On je naveo da „LJbilje“ ima sertifikate Organske kontrole i ISO 22716/GMP koji su prepoznatljivi na cjelokupnom tržištu EU i izrazio nadu da će putem hrvatskog tržišta znatno proširiti svoju prodaju.

Prema njegovim riječima, preduzeće „LJbilje“, koje djeluje pod brendom „Ljekobilje“, je jedno od rijetkih preduzeća u regionu koje ima zaokruženu preradu ljekovitog bilja i proizvodnju više od 250 proizvoda čajeva i kozmetike.

Vujović je naveo da u svojim plastenicima i na plantažama u Ljubinju uzgajaju više od dvadeset biljnih vrsta, a osim toga, oko 30 odsto bilja otkupljuju od stanovništva koje ga vrijedno skuplja na hercegovačkim brdima.

„Hercegovačko ljekovito bilje se prerađuje u pogonima `Ljekobilja` u Ljubinju i Bileći kako bi se stavilo u funkciju zdravlja i ljepote. Svoje proizvode prodajemo, osim na tržištu Republike Srpske i BiH, i u Crnu Goru, Njemačku, Kanadu i druge zemlje“, rekao je Vujović.

On je dodao da firma ima i svoju kćerku firmu „Ljekobilje – Hercegovina“ u Beogradu posredstvom kojeg plasira proizvode u Srbiji.

„Odnedavno se otvorilo i široko tržište Rusije, na koje za sada prodajemo čajeve i hidrolate, ali se uskoro očekuje plasman i ostalih proizvoda“, rekao je Vujović.

On je istakao da je, shvatajući značaj uzgoja ljekovitog bilja u Crnoj Gori i BiH, sve veća potražnja za sadnim materijalom koje „Ljekobilje“ u velikim količinama proizvodi i nudi tržištu.

 

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više