Hercegovina RS i BiH Vijesti

Položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju da će se u njoj nalaziti najsavremenija oprema po najvišim svjetskim standardima.

Šeranić je rekao da mu je velika čast da će Vlada Srpske i Mnistarstvo zdravlja Srpske i ovaj projekat uspješno sprovesti i stanovnicima cijele Hercegovine pružiti zdravstvenu uslugu po najvišim svjetskim standardima.

-U budućoj novoj bolnici nalaziće se najsavremenije hirurške sale u kakvim je privilegija i čast svakom zdravstvenom profesionalcu da radi – najmodernija oprema, najbolji komfor za naše pacijente i ispunjenje najzahtjevnijih evropskih i svjetskih standarda”, rekao je Šeranić.

On je istakao da je bolnica projektovana po evropskim normama i u skladu sa svim zahtjevima moderne bolnice.

Šeranić je rekao da će nova bolnica u Trebinju imati sva potrebna odjeljenja i raditi u skladu sa ciljevima stalnog profesionalnog razvoja.

-Takav pristup je u skladu sa našom vizijom da svakoj bolnici u Republici Srpskoj obezbijedimo uslove da ima mogućnost razvoja dodatnih usluga i da se na regionalnoj mapi pozicionira kao centar za određenu dijagnostičku ili terapijsku proceduru”, – naveo je Šeranić.

On je uputio zahvalnost ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić i zdravstvenim stručnjacima Srbije na pomoći koju upućuju Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je izgradnja nove bolnice u Trebinju važan istorijski trenutak za grad, Srpsku, ali i region.

Dodik je poručio da je namjera da se napravi takav objekat koji nije potreba Trebinja u ovom trenutku, nego potreba koja će se razviti u  budućnosti.

– Siguran sam da ćemo za 30 mjeseci imati novu bolnicu u Trebinju. Hercegovina je zaslužila novu bolnicu – istakao je Dodik na ceremoniji povodom polaganja kamena temeljca za igradnju nove bolnice.

Dodik je naglasio da je izgradnja bolnice državni projekat Republike Srpske.

Svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju vrijedne 128,5 miliona KM prisustvuju i premijer Radovan Višković, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić, te Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvuju i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor “Elektroprivrede Srpske” Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om. Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Vučić i Dodik danas u Bileći

Urednik

Padaju temperature, stiže i olujni vjetar

Urednik

Danas počinje Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Urednik

Obnavlja se stara seoska crkva u Gornjem Hrasnu

Urednik

Festival japanske trešnje: U Mostaru raste više od 200 stabala

Urednik

Novi zemljotres u blizini Mostara

Urednik

Aleksandar Vučić stigao u Mostar prvim letom iz Beograda

Urednik

Već prodato 2.000 karata za letove Mostar-Beograd

Urednik

Mještani najbrojnijeg bilećkog sela u akciji čišćenja „Baljačkog puta“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više