Vijesti

Pomen na heroja: Duško Pujić izvukao osam ranjenika pa poginuo

TREBINJE – Ispred spomen-biste kod prostorija trebinjske mjesne zajednice Pridvorci služen je pomen heroju Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske Dušku Pujiću, koji je poginuo 24. oktobra 1992. godine na trebinjskom ratištu u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pomen Dušku Pujiću su služili sveštenici Milan Bužanin i Vasilije Tomić, napominjući da ni nakon trideset dvije godine od tog tragičnog događaja sjećanja ne blijede, a ponos na veliku žrtvu ostaje.

Prisutnima se kratko obratio i sin Duška Pujića, Nikola, koji je istakao da je jako ponosan jer je sin ovakvog heroja.

„Hvala saborcima mog pokojnog oca, našim Pridvorčanima i građanima Trebinja koji nisu zaboravili njegovu žrtvu“, rekao je Nikola Pujić.

Cvijeće na spomen-bistu položio je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, napominjući da se svako spomen-obilježje mora obići i obilježiti datumi pogibija trebinjskih junaka, te da se u Gorici, kao najvećoj mjesnoj zajednici u Trebinju, gradi novo spomen-obilježje za sve poginule Goričane.

„Grad Trebinje i Gradska boračka organizacija mnogo su uradili na rješavanju statusa poginulih boraca, tako da je svako dijete poginulog borca, čiji su likovi u spomen-sobi Trebinjske brigade Vojske RS, zbrinuto i nijedno nema na Zavodu za zapošljavanje, ali su i svi ostali borci za nas veoma važni i moramo svima da pomognemo, te se nadamo da mi u miru nećemo biti ništa manje vrijedni naših predaka koji su stvorili Republiku Srpsku“, rekao je Ćurić.

Duško Pujić je poginuo u oktobru 1992. godine po povratku na liniju fronta nakon što je istog dana izvukao osam ranjenika sa ratišta i dovezao u trebinjsku bolnicu.

Toga dana je obišao i svoju porodicu u Pridvorcima, a kada se vratio na položaj kako bi vratio oružje, poginuo je.

U znak sjećanja na vojnički podvig Duška Pujića spomen-bistu ispred prostorija mjesne zajednice Pridvorci 2014. godine podigli su njegove komšije iz Pridvoraca i saborci.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Koliko iznosi sindikalna potrošačka korpa, a kolika je prosječna plata za septembar?

Urednik

Apel za preventivne preglede dojke

Urednik

Konkurs „Srce piše ćirilicu“ za najlepši ćirilični rukopis i kaligrafiju

Urednik

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više