Ex YU

Crna Gora: Registrovane nepravilnosti u izbornom procesu

Centar za demokratsku tranziciju i Centar za monitoring i istraživanja saopštili su da su na početku izbornog dana u Crnoj Gori zabilježene manje nepravilnosti na više biračkih mjesta u zemlji.

Na nekim biračkim mjestima, na primjer, biračke kutije su bile nepropisno zapečaćene, glasački listići su pronađeni van biračko mjesta, a u Podgorici birački odbor nije propisno zapečatio kutiju poslije prvog birača.

Na jednom biračkom mjestu u Bijelom Polju, građanin je glasno saopštio za koga će glasati, a pošto mu je saopšteno da to nije dozvoljeno, napustio je biračko  mjesto i sa sobom ponio glasački listić.

Bilo je još nekih građana koji su glasačke listiće iznosili van biračkog mjesta, a zabilježeno je i korišćenje mobilnih telefona na biračkim mjestima.

Na biračkom mjestu Vukovci u Zeti posmatrač CEMI-ja je prijavio da dva člana Biračkog odbora vode evidenciju o izlasku određenih birača, koristeći poseban spisak unešen na biralište, što je zabranjeno.

CEMI-ja je saopšteno da je fotografija glasačkog listića koji je zbog kršenja zakona poništen objavljen na društvenim mrežama.

Posmatrači CDT-a sa terena prijavili su da je na Cetinju zabeležen slučaj javnog glasanja, pa je glasački listić poništen, zatim da je u Podgorici birač fotografisao listić nakon glasanja, pa je glasački listić takođe poništen.

 

Izvor: Agencije

BONUS VIDEO

Slični članci

NATO: Spremni smo poslati još vojnika na Kosovo

Urednik

Kad krenete na more u Hrvatsku, dočekat će vas još skuplje cigarete

Urednik

Pristižu građani, KFOR kontroliše glavnu raskrsnicu na ulasku u Zvečan

Urednik

Cijele porodice odlaze iz Hrvatske

Urednik

Kosovo i Metohija: Počelo okupljanje naroda, pripadnici Kfora razvlače bodljikavu žicu

Urednik

Mirna noć na sjeveru KiM, Srbi se ponovo okupljaju od jutros

Urednik

NATO: Šaljemo još 700 vojnika na KiM

Urednik

Uhapšeni Srbi još nisu pušteni: KFOR obećao da će kosovski specijalci da se povuku do 15 časova

Urednik

Povrijeđeno nekoliko desetina Srba, mladić teže ranjen iz „kalašnjikova“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više