RS i BiH

Odata počast najmlađem odlikovanom borcu VRS

Na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak u Maglaju danas je služen parastos i odata počast najmlađem odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću.

Poštu mladom srpskom borcu, koji je stradao od granate 20. marta 1993. godine, odali su članovi porodice, nekadaši saborci i poštovaoci.

Parastos je služio sveštenik Vladimir Kukić, koji je poručio da je Spomenko svima pokazao šta je ljubav prema rodnoj grudi, kao i da u najtežim vremenima ne treba zapostaviti i zaboraviti ognjište djedovo i pradjedovo.

„Neka nam Spomenko bude primjer da ne zatvaramo i prodajemo naša ognjišta, već da ih što češće posjećujemo“, izjavio je Kukić, te izrazio zadovoljstvo što je svake godine veći broj ljudi koji dolazi na Spomenkov grob, kako bi mu odali počast.

Autor dokumentarnog filma „Spomenko na vječnoj straži“ i knjige „Spomenko i Ozren“ Mile Savić rekao je da su se neke stvari pokrenule kako bi se od zaborava sačuvala žrtva Spomenka Gostića, ali da to sve nije dovoljno, kao ni za druge mlade ljude koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvorili Republiku Srpsku.

„Spomenko još uvijek živi jer ga se sjećamo“, istakao je Savić, prenosi Srna.

Spomenkova tetka Miroslavka Stojanović rekla je da je Gostić i pored izuzetno teškog djetinjstva i zanemaren od oca bio društven i razuman dječak, koji je uprkos svojoj mladosti uvijek bio na usluzi, pa je tako i tokom ratnih sukoba nesebično pomagao i bio uz saborce.

 

Izvor : Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Igranje sa egzistencijom građana: Poskupljuje struja u Repubici Srpskoj

Urednik

„Slatke kuće“ i „SL Marketi“ – mjesto gdje se rađaju najslađi trenuci

Urednik

Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka

Urednik

Jabuke iz BiH Zeleno svjetlo za izvoz sadnica voća na tržište EU

Urednik

Ko u BiH plaća skuplje hljeb, ko brašno, piletinu ili smrznuti grašak

Urednik

VIDEO / Sud presudio: Gatačka termoelektrana mora da plati pet miliona KM

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više