RS i BiH Vijesti

U Srpskoj iskorišteno više od 5.500 turističkih vaučera

U Republici Srpskoj do sada je iskorišteno 5.676 turističkih vaučera, rečeno je u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske.

Iz resornog ministarstva istakli su da su građani turističke vaučere od 1. jula, kada je počeo projekat, najviše koristili u ZTC „Banja Vrućica“, te da je u četiri ugostiteljska objekta koji su dio ovog kompleksa i učestvuju u projektu iskorišteno oko polovine od ukupnog broja vaučera.

– Turistički vaučeri u velikom broju su se koristili i u Termama Ozren i Banji Kulaši, te u Trebinju, na Jahorini i u Foči, dok je u Banjaluci u prvih mjesec dana realizacije projekta iskorišten jedan turistički vaučer – naveli su iz Ministarstva.

U projektu turističkih vaučera trenutno učestvuje 40 privrednih subjekata koji raspolažu sa 48 ugostiteljskih objekata za smještaj i 11 turističkih agencija, a javni poziv za prijavu privrednih subjekata je otvoren do 15. oktobra.

Iz Ministarstva su podsjetili da pravo učešća na javnom pozivu imaju svi ugostitelji koji su uredno izmirili poreske obaveze i imaju najmanje četiri zaposlena radnika, kao i turistička agencija koja je uredno izmirila poreske obaveze.

Vlada Republike Srpske usvojila je 9. juna uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera.

Korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Republike Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja – noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, podsjetili su iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH, okolnosti su čudne

Urednik

Sistem „Pronađi me“ ubrzo i u Republici Srpskoj

Urednik

KC Trebinje: Predstavljenje knjige “Ustanak u Istočnoj Hercegovini

Urednik

Opština iz BiH refundira dio troškova polaganja vozačke dozvole

Urednik

Koliko plata ste se trebali odreći u Jugoslaviji da bi kupili automobil?

Urednik

Kratkodlaki heroj: Ko je pas Zigi, koji je angažovan na traženju nestale djevojčice

Urednik

Danas pretežno sunčano, u drugom dijelu dana porast oblačnosti

Urednik

Zbog klimatskih promjena nestaće 90 odsto tradicionalnih vinskih regiona

Urednik

Usredsrediti se na pozitivne stvari pomjeranja kazaljki naprijed

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više