RS i BiH

U utorak neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj je 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Ovaj dan je, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, republički praznik.

Tog dana neće raditi republički i organi jedinice lokalne samouprave i organizacije, preduzeća, ustanove i ostale organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, navodi Srna.

Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik, odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u kojem obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

U utorak, 21. novembra, navršava se 28 godina od kada je u američkoj bazi „Rajt Peterson“ u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavnopravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

BONUS VIDEO

Slični članci

Poznati meteorolog otkrio kakvo nam ljeto dolazi

Urednik

Poznat raspored nastupa izvođača na „Nektar OK festu“

Urednik

Srpska bogatija za 21 bebu: Po jedan porod u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Cijene stanova u Srpskoj značajno porasle u odnosu na prošlu godinu

Urednik

„Gastro festom“ u Foči otvorena turistička sezona

Urednik

Utvrđene visine školarina na fakultetima u Republici Srpskoj

Urednik

Obilježavanje 32 godine od formiranja VRS

Urednik

U Srpskoj rođeno 18 beba: Jedan novi stanovnik u Trebinju

Urednik

U Republici Srpskoj sutra neradni dan

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više