RS i BiH Vijesti

Više od 80 odsto vaučera utrošeno u banjama

Pomoćnik ministra trgovine i turizima Republike Srpske Predrag Tešić izjavio je da je do danas, u trećem ciklusu podjele turističkih vaučera koji traje od juna do oktobra, plasirano više od 13.000 vaučera, a više od 80 odsto ih je potrošeno u banjama.

„To je i pohvalno, jer smatram da je kod nas banjski turizam najreprezentativniji, a dolaskom zimskih dana, i u ovim jesenjim tu su posjete mjestima koji su naši turistički brendovi“, rekao je Tešić novinarima u Banjaluci.

Tokom prezentacije turističkih potencijala Banjaluke i Republike Srpske, kojem prisustvuje 30 turističkih organizacija iz zemalja regiona, on je naveo da je ukupno plasirano više od 50.000 vaučera i da je to velika pomoć turističkoj djelatnosti da se da se prevaziđu teški periodi koje su uzrokovala pandemija virusa korona i njene posljedice, te inflacija prisutna u ovom trenutku.

Goran Račić, predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka koja je jedan od organizatora ovog skupa rekao je da Republika Srpska i grad Banjaluka imaju šta da ponude turistima, kao i da je turistička ponuda danas mnogo bolja nego ranije.

„Srpska gradi mrežu auto-puteva i samim tim je mnogo bliža regionu, a Banjaluka je sada sa nekoliko desetina avio-letova između ključnih evropskih destinacija približila svoje potencijale EU“, naveo je Račić.

Prema njegovim riječima ovaj skup je prilika da se turističkim agencijama iz regiona predstave turistička ponuda Banjaluke i Republike Srpske, kao i za međusobne kontakte turoperatera.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo rekla je da je aktuelna gradska administracija prepoznala turizam kao značajan privredni faktor i mogućnost da se grad razvija kao atraktivna turistička destinacija.

Ona je navela da su u tom kontekstu prvi put u linijama gradskih subvencija upućeni javni pozivi turističkim agencijama i ostalim vidovima turističke djelatnosti da apliciraju sa projektima i biznis planovima za razvoj receptivnog turizma, dodajući da je u Banjaluci neophodno izgraditi i kongresni hotel sa više stotina mjesta.

Asid Hoti iz albanske agencije „Inturs“ rekao je da je ovo prilika da se napravi što veća i bogatija međusobna turistička ponuda.

Na ovom skupu su, osim domaćih, učestvovali i turoperateri iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Osim banjalučke Područne Privredne komore, organizatori su i Turistička organizacija Republike Srpske, banjalučka Turistička organizacija, Turistička agencija „Unis turs“, te hoteli „Meriot“ i „Bosna“.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Za sada bez odgovora kako smanjiti migracije

Urednik

Nevesinje: Zimske radosti na Kilavcima

Urednik

Đoković: Ovo je moja najveća pobeda u životu s obzirom na okolnosti

Urednik

Čudesni Đoković osvojio 10. titulu u Melburnu za 22. grend slem

Urednik

Hrana skuplja i do 50 odsto: Upoređene cijene iz 2021. i 2022. godine

Urednik

Golišavim turistima u Splitu prijeti kazna od 150 evra

Urednik

Fronteks na granici Crne Gore i BiH

Urednik

Uz podršku lokalne i republičke vlasti Udruženje „Bebe“ iz Trebinja bogatije za 172 bebe

Urednik

Bogati krize koriste kao dimne zavjese

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više