Hercegovina Naše priče Vijesti

Sedmi salon žilavke okupio oko 40 proizvođača vina i hrane iz Hercegovine

U Vinskoj galeriji „Vukoje“ sinoć je otvoren sedmi Salon žilavke koji je okupio četrdesetak proizvođača vina i hrane iz Hercegovine.

Salon žilavke u Vinskoj galeriji „Vukoje“ otvorio je jedan od najpoznatijih novinara – poznavalaca vina Darel Jozef, koji je istakao da svaki vinar daje svoju dušu u proizvodnji vina.

Direktor Podruma i vinarije „Vukoje“ Radovan Vukoje izjavio da je ponosan na vinare, ali i druge proizvođače koji su se odazvali u ovolikom broju na Salonu žilavke.

„Drago mi je da su svi ovdje koji vole žilavku, bez koje ne može da se zamisli dan u Hercegovini. Veoma sam ponosam na vinare ali i na ostale proizvođače tipičnih proizvoda na našem području, meda, sira, maslina. Sve to zajedno čini našu industriju, našu turističku ponudu. Žilavka je znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu. Sve više vrhunskih restorana u svijetu se odlučuje da naša vina uvrsti u ponudu i da budu u vrhunskim vinotekama“, rekao Vukoje.

Među proizvođačima vina koji su se sinoć predstavili je i predstavnik vinarije „Anđelić“ Milena Anđelić, koja je rekla da se u vinu treba uživati, a da je poseban ugođaj kad se ono spoji sa tradicionalnom hranom.

„Vrlo je bitno za nas vinare i druge ljude koji dođu na Salon žilavke da probamo i ostale žilavke, da ostvarimo komunikaciju. Ovo je veoma bitan festival za nas. Nema nigdje žilavke kao ovdje“, rekla je Anđelićeva.

Salonu žilavke prisustvovali su brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života, među kojima su najzapaženiji bili oni iz svijeta glume Goran Bogdan, Nataša Ninković i Tamara Krcunović.

 

 

 

Padrino, avgust 2023.

BONUS VIDEO

Slični članci

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više