Hercegovina Vijesti

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je u postupku petogodišnje revizije o proglašenju turističkog mjesta  donijela rješenje kojim se grad Trebinje na osnovu utvrđenih i ispunjenih kriterijuma proglašava turističkim mjestom, shodno Zakonu o turizmu Republike Srpske.

Komisija za proglašenje turističkog mjesta, imenovana rješenjem ministra trgovine i turizma, utvrdila je ispunjenost navedenih kriterijuma i to kako slijedi:

  1. Obim turističkog prometa – kvantitativni kriterijumi – 24 boda.
  2. Turistička infrastruktura – kvalitativni kriterijumi (turistička signalizacija, prirodna i kulturna baština, turistički proizvod…) – 119 bodova.
  3. Turistička suprastruktura – kvalitativni kriterijumi (smještajni i ugostiteljski kapaciteti) – 77 bodova.

Ukupno: 220 bodova.

U odnosu na 170 bodova koje je Grad Trebinje imao 2018. godine, ostvaren je značajan pomak u broju prikupljenih bodova što je rezultat strateškog opredjeljenja Gradske uprave prema razvoju turizma kao jedne od tri noseće grane privrednog razvoja , uz energetiku i poljoprivredu.

Treba naglasiti da je značajno premašena i granica od minimalnih 85 bodova potrebnih za proglašenje jedne JLS turističkim mjestom, te da je to zasluga koliko gradske uprave i Turističke organizacije toliko i svih onih koji se bave turizmom, direktno ili indirektno.

Ovaj rezultat obavezuje svakog Trebinjca da i u budućnosti odgovorno pristupa razvoju turizma kao perspektivne grane privrede, ali i da dokažemo i pokažemo da je naš Grad ogledalo svih nas i da sve ljude dobre volje srdačno dočekamo i ispratimo uz želju da nas posjećuju češće i duže u budućnosti.

 

 

 

Izvor: Grad Trebinje

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Novi zemljotres – epicentar u blizini Mostara

Urednik

Saša Lokner naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

„Alfini“ klinci imali nedjelju za uživanje u Mostaru

Urednik

Er Srbija od sutra uspostavlja direktnu avio-liniju od Beograda do Hercegovine

Urednik

FOTO / Gatačke odbojkašice na korak od titule

Urednik

Rukometaši Hercegovine savladali Vogošću

Urednik

VIDEO / U Muzeju Hercegovine održan omaž Aleksi Šantiću

Urednik

Rukometaši Leotara remizirali u Trebinju sa tuzlanskom Slobodom

Urednik

Košarkaši Leotara savladali Posušje

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više