Hercegovina Naše priče Vijesti

Trebinje: Stanje bezbjednosti nezadovoljavajuće

Odbornici Skupštine Grada jednoglasno su ocjenili stanje bezbjednosti na području Trebinja u drugoj polovini 2020. godine nezadovoljavajućim,  prvenstveno zbog  velikog broja neriješenih slučajeva paljenja automobila.

“Očigledno je da odbornici smatraju da je bezbjednost u gradu narušena, što se prije svega odnosi  na pitanje paljevine automobila. Međutim, kada pogledamo izvještaj Policijske uprave Trebinje značajan broj slučajeva je riješen“, rekao je predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Naveo je da Forum za bezbjednost i Skupština grada nisu operativna tijela koja se bave pitanjima policijskih istraga, odnosno mogu da sugerišu, ali direktno od njih ne zavisi da li će problem biti riješen.

„Nešto što se može popraviti po ovom pitanju je gušća mreža kvalitetnih video kamera, te nabavka kamera za mjerenje brzine kretanja automobila“, naglasio je Banjak uzimajuči u obzir i činjenicu da su se paljevine uglavnom dešavale u prigradskim naseljima koja nisu pokrivena video nadzorom.

Istakao je da je statistički gledano ipak visok procenat riješenih slučajeva, ali kada je bar jedan od njih neriješen dovodimo se u situaciju da postavljamo sebi pitanje da li se nama može nešto slično dogoditi.

 

 

Ivana Kardum

HP, maj 2021.

BONUS VIDEO

Slični članci

Detalji drame na Zelengori: Pljevaljčića pregazio džip, Golijanin spasen u zadnji čas

Urednik

Šumokradicama ni kamere ne staju u kraj

Urednik

U naredna tri dana toplije, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Tako ne izgleda, ali Gacko je najbogatija opština Hercegovine

Urednik

Ni državne jasle nisu više posao iz snova

Urednik

Granična policija BiH na mukama, oboren rekord iz 2019. godine

Urednik

Zagrljaj stijene i čaroban pogled sa Volujka ostavljaju bez daha

Urednik

Tragedija u Trebinju: Radnik poginuo prilikom pada sa 7. sprata

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 25. septembar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više