Hercegovina Vijesti

Trebinje vapi za obilaznicom

U gradu su gužve, zbog njih su semafori ugašeni pa je i opasno, sada je očigledno da Trebinje vapi za obilaznicom. O njoj se priča godinama. Projektna dokumentacija za prvu fazu obilaznice oko Trebinja, na dionici od Aleksine Međe do Banjevaca je urađena ATV-u odgovaraju iz Puteva Republike Srpske.

 

„Planom poslovanja za 2023. godinu“ predviđeno je  da se raspiše javna nabavka i provede tendrska procedura za prvu fazu trebinjske obilaznice, a planirana vrijednost ove investicije je 4,273,504 КM“, saopšteno je iz JP „Putevi RS“.

Saobraćane gužve na živce idu i trebinjskom gradonačelniku. Mirko Ćurić kaže da jedva ćeka poziv iz Puteva Srpske.

„Narednih dana možda već i sljedeće sedmice očekujemo poziv da se objavi da se radi istočna velika obaveza, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Prva faza podrazumjeva pristupne saobraćajnice  sa jedne i druge strane mosta koji se trenutno radi iz sredstava Hidroelektrana na Trebišnjici. U ovom preduzeću kažu da radovi na mostu traju i naglašavaju da će ovo biti najveći most na rijeci.

„Zahtjevan objekat gdje su stubovi visoki gotovo 30metara, tj od 25 do 30m da ne licitiram brojkama, on je jedan dio te velike obilaznice oko grada“, rekao je Gordan Mišeljić, direktor HET-a.

Vrijednost radova na mostu je oko 10 miliona maraka. Istočni dio obilaznice spojio bi magistralni put koji ide od Bileče sa onima koji vode ka moru, a onda bi zapadni dio povezao ove puteve sa onim koji vodi ka Ljubinju. O ovom velikom projektu na jugu se priča godinama pa sada malo ko vjeruje u njega.

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Sve veći interes za studiranje u Trebinju

Urednik

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više