Hercegovina Vijesti

Trebinjski gimnazijalci najbolji na takmičenju iz fizike

Učenici Gimnazije “Jovan Dučić” Trebinje ostvarili su zapažene rezultate na regionalnom takmičenju iz fizike, koje je održano proteklog vikenda u Gacku, gdje su u kategorijama prvih, drugih i četvrtih razreda Trebinjci bili najbolji.

U kategoriji prvih razreda prvo mjesto osvojio je Savo Crnogorčević, učenik Gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja, drugo mjesto osvojila je Milica Milošević, učenica SŠC “Aleksa Šantić” iz Nevesinja, a treće Andrija Rikalo, takođe učenik trebinjske Gimnazije.

U kategoriji drugih razreda prvo mjesto osvojio je Spasoje Kukurić, učenik Gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja, drugo mjesto Stefan Vuković, učenik SŠC “Golub Kureš” iz Bileće, a treće mjesto osvojila je Maja Janković, takođe učenica trebinjske gimnazije.

Trebinjski gimnazijalac Ognjen Vujović bio je najbolji u kategoriji trećih razreda, dok je drugo mjesto pripalo Đorđu Dakoviću iz Bileće, a treće Vladimiru Zečeviću iz Nevesinja.

U kategoriji četvrtih razreda prvo mjesto osvojila je Ivana Radovanović, učenica Gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja, a drugo mjesto Jovana Rogan, učenica SŠC “Golub Kureš” iz Bileće.

Ovo je i novi uspjeh njihovih profesora Maksima Mičete, koji je bio mentor prvim i drugim razredima, kao i Nenada Grkovića, mentora trećih i četvrtih razreda.

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne novine

BONUS VIDEO

Slični članci

U Boračkom jezeru kompletna voda se izmjeni za 54 dana

Urednik

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više