Vijesti

U galeriji Kulturnog centra Trebinje počela radionica mozaika

U trebinjskom Kulturnom centru počela je šestodnevna radionica mozaika koju vodi Ljiljana Rivić, akademska slikarka iz Beograda.

Radionica je okupila djecu uzrasta od sedam do četrnaest godina, a trebinjski mališani upoznaće se sa materijalom – prirodnim kamenom i staklenom venecijanskom pastom za mozaik, tehnikom indirektnog mozaika, obradom kamena, izlivanjem, okretanjem i pranjem mozaika.

Ljiljana Rivić već deset godina vodi radionice mozaika u novosadskom Kulturnom centru, a smatra da je ovo jedinstvena prilika da se djeca u Trebinju upoznaju sa ovom tehnikom i likovnim vještinama koje nisu zastupljene u osnovnim školama. Djeca će raditi na zajedničkom mozaiku Jelene Anžujske, a radionica će ispratiti cijeli proces nastajanja mozaika.

„Deca će imati priliku da se upoznaju sa materijalima sa kojima i mi inače radimo, kao i čitavu tehniku indirektnog mozaika. Proći će kroz čitav proces stvaranja mozaika i na kraju će ostati nešto iza te dece što će biti poklon Kulturnog centra Novog Sada gradu Trebinju i Kulturnom centru Trebinje“, istakla je Rivić.

Radionica mozaika je ujedno i početak saradnje između Kulturnog centra Trebinje i Kulturnog centra Novog Sada.

Direktor Kulturnog centra Trebinje kaže da je trebinjska publika imala priliku da upozna mozaike Ljiljane Rivić prethodnih godina, a da je njena izložba inicirala saradnju između kulturnih centara iz Trebinja i Novog Sada:

„Odlučili smo da tu saradnju započnemo upravo preko mozaika za djecu s obzirom na to da Ljilja ove radionice radi i u Kulturnom centru Novog Sada. Mislim da nismo mogli izabrati bolju aktivnost i način za početak saradnje nego da gledamo i učimo, i mi i djeca, na koji način se pravi mozaik. Posle izložbe u planu su i neke zajedničke aktivnosti već ove godine“.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković

Izvor: KC Trebinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više