Hercegovina Vijesti

U Srpskoj se nadaju dobroj turističkoj sezoni, uskoro projekat turističkih vaučera

Nadamo se dobroj turističkoj sezoni, kao i uključenju lokalnih zajednica u seoski turizam, rekla je ministar trgovine Republike Srpske Suzana Gašić u Jutarnjem programu RTRS-a komentarišući to što Republika Srpska bilježi rast broja dolazaka turista.

Vrlo brzo ćemo krenuti sa projekta turističkih vaučera, koji je lani odlično sproveden na teritoriji Republike Srpske i imao ogroman odziv. Skoro za 50 odsto imali smo više dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu – izjavila je ministarka Suzana Gašić, gostujućiu Jutarnjem programu.

Kako Gašićeva kaže, seoskom turizmu treba posvetiti više pažnje, jer on nosi mnogo prednosti, prvenstvno u vidu podsticaja.

– U Beogradu je nedavno održan sajam turizma, a biće održan i u Banjaluci – priča Gašićeva.

Kada je riječ o životnim namirnicama, Gašićeva ističe da namirnica ima dovoljno, ali i da Vlada Republike Srpske neće dopustiti nestašicu osnovnih potrepština.

– Uvoz pšenice se odvija redovno, svi ugovoreni poslovi se odvijaju regularno, ali situacija u svijetu i ratni sukobi utiču na sve nas. Ljudi ne moraju masovno da kupuju namirnice, ne susrećemo se nestašicom hrane – dodaje Gašićeva.

Gašićeva podsjeća da je izvršena nabavka pšenica, šećera, ulja, soli, s tim da je odlučeno da se nabavi više od predviđenog.

– Vlada Republike Srpske nikada ne bi dozvolila da nešto nedostaje našim građanima i svi se nadamo da će se nemili događaji oko nas smiriti, da se svi možemo vratiti svom standardnom životu – rekla je je Gašićeva.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

„Gorica fest“: Prikupljeni novac darovan u humanitarne svrhe

Urednik

Za četvrtak pomjeren koncert grupe „Osvajači“

Urednik

Mostar: Automobilom udario tri tinejdžerke dok su izlazile iz autobusa

Urednik

Kvalitet svih proizvoda u Srpskoj se redovno provjerava

Urednik

U porastu broj zaraženih koronavirusom u regionu, ima li razloga za zabrinutost

Urednik

Grad Čapljina pomaže mladima prilikom kupovine prve nekretnine

Urednik

Mračna predviđanja za ekonomski rast u BiH: Manji nego što se očekivalo

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja dana

Urednik

Šverc duvana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više