Hercegovina Vijesti

U subotu otvaranje 147. Nevesinjske olimpijade, ovogodišnja manifestacija premašila očekivanja

Bogatim kulturno-umjetničkim programom u subotu, 13. avgusta svečano će biti otvorena 147. Nevesinjska olimpijada.

Načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović kaže da će ovogodišnju manifestaciju tradicije i viteštva otvoriti ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Republike Srpske Boris Pašalić. Kulturno-umjetnički program počinje u 21 čas. Specijalni gost programa biće pjevač Dušan Svilar, a pored njega nastupiće etno grupe „Sveti Dimitrije“ i „Simonida“, Plesni klub „Lets dens“ i rok grupa „Feniks“.

Iako su prva takmičenja već odavno počela svečano otvaranje se po tradiciji priređuje veče uoči konjskih trka koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje avgustovske svetkovine u Nevesinju. Organizator manifestacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada RS.

Avdalović podsJeća da ove godne Nevesinjska olimpijada traje osam dana, od 6. do 14. Avgusta. Sve discpline su zastupljene kao i ranijih godina, a ove godine je uvedena i jedna nova koja je imala veliki odjek-vertikalno penjanje na laninu Vlež.

„Ovo takmičenje je privuklo 70 planinara iz BiH, Crne Gore, Srbije,Hrvatske. To je jeda disciplona koja u perspektivi sigurno može da bude jedna od najznačajnijih za nevesinjsku olimpijadu. Sve druge discipline tradicionalne i kulturne idu po planu. Broj stanovnika u Nevesinju se udvostručiju i ne možete naći slobodan krevet. To će donijeti dosta dobrog svim stanovnicima posebno ljudima koji se bave turizmom i ugostiteljskim uslugama“, rekao je Avdalović.

U proteklim danima Nevesinje zaista jeste bilo centar Hercegovine. Održano je niz manifestacija i turnira, a obuhvaćene su sve kulturne, društvene i sportske oblasti, dok su učešće uzeli svi uzrasti, od najmljađih do najstarijih. Nizalis su se kvizovi, turniri u futsalu, košarci, streljaštvu, dječije olipijade i manifestacije, koncerti… a posjećenost je bila i više nego dobra.

Centralna manifestacija sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održana u nedjelju, 14. avgusta na Bratačkom lugu. Već danas može se reći da je ovogodišnja manifestacija nadmašila sva očekivanja i da Nevesinjska olimpijada izrasta u manifestaciju poprima regionalni karakter.

 

Izvor: Top portal

BONUS VIDEO

Slični članci

Veliki korak Leotara ka trećem kolu Evropskog kupa

Urednik

Izvedena predstava „Ljubav iza kulisa“ u Trebinju

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko „RD Swisslion“ slavile u Tuzli

Urednik

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju, časovnici se vraćaju sat unazad

Urednik

U Trebinju jedna djevojčica i jedan dječak: Srpska bogatija za 27 beba

Urednik

Humanitarna akcija “Jedan cvijet za puno nade”

Urednik

Koliko iznosi sindikalna potrošačka korpa, a kolika je prosječna plata za septembar?

Urednik

Pomen na heroja: Duško Pujić izvukao osam ranjenika pa poginuo

Urednik

Apel za preventivne preglede dojke

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više