Vijesti

U Trebinju otvoren Festival dječijih predstava

Dječji animator i glumac Darko Kurtović otvorio je u Domu mladih u Trebinju četrnaesti po redu Festival dječijih predstava Trebinje 2024, istakavši da su predstave svake godine sve kvalitetnije.

Oduševljeni mališani su u prepunoj sali Doma mladih odgledali predstavu Lutkarskog kazališta Mostar „Karius i baktus“, a prepuna sala se očekuje i u narednim danima, kada će se predstaviti Korifej teatar Podgorica, Teatar Tuzla i Kulturna scena Male stvari –  Trebinje.

„Festival zaista iz godinu u godinu raste, pa ćemo ove godine, osim četiri sjajne predstave, imati i Izložbu radova najmlađih Trebinjaca i Trebinjki na temu pogledanih festivalskih predstava kojom će se i završiti festival, a najbolji radovi biti nagrađeni, što ovo naše okupljanje čini malo drugačijim od drugih“, kazao je Kurtović.

On je, i sa pozicije glumca, ali i zasigurno najpoznatijeg dječijeg voditelja i animatora u Hercegovini, istakao da je festival jako koristan i za cio grad, jer se na ovaj način najmlađi upoznaju sa teatarskom umjetnošću, ali se ovim predstavama i odrasli oplemenjuju.

„Zbog toga bi se festival možda mogao i proširiti, da bude više predstava, više dječijih sadržaja i da djeca početkom ljeta svake godine bukvalno preuzmu ključeve grada“, naglasio je Kurtović.

Dejan Mirković, zamjenik direktora Doma mladih se slaže sa njim da Festival znači dosta i djeci i cijelom gradu.

„Na ovaj se način najmlađi zasigurno po prvi put upoznaju sa pozorištem, jer predstave posjećuju mališani vrtićkog uzrasta i nižih razreda škole, dakle, stiču jednu kulturu odlaska u pozorište, što i jeste, kako Darko kaže, jako korisno i za cio grad“, kazao je Mirković.

On je pozvao sve trebinjske mališane da prisustvuju barem nekoj od dječijih predstava i da likovnim radovima zabilježe svoje impresije sa tih predstava, a svi radovi će biti izloženi na kraju manifestacije u holu Doma mladih, za kada se, kako dodaje, može očekivati pravi spektakl.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Vladan Arizanović opet u dresu Leotara: Srce me vuklo u Trebinje

Urednik

Muzička promenada za publiku u Gacku

Urednik

Monodrama „Nenapisana pisma“ na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju

Urednik

Kameni most u novom sjaju — završeno pjeskarenje

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više