RS i BiH Vijesti

Ukinuto plaćanje PDV-a na doniranu hranu

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH jednoglasno je usvojio izmjene i dopune Zakona o PDV-u kojim se ukida PDV na doniranu hranu.

Tokom rasprave moglo se čuti da će nakon izmjena zakona veće količine hrane doći onima kojima treba, a to su javne kuhinje te da će se napraviti i velike uštede za same privrednike koji će sada tu hranu donirati, umjesto uništavati što je takođe koštalo.

Skrenuta je i pažnja da se nakon što zakon stupi na snagu, a ne duže od 60 dana, spriječe zloupotrebe te da UIO prilagodi interne akte novonastalim okolnostima.

Još ranije, izmjene Zakona o PDV-u jednoglasno je usvojio i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a tom prilikom poslanici su istakli da se prema procjenama u Bosni i Hercegovini baci hrane u vrijednosti od 140 miliona KM jer privrednicima je jeftinije da tu hranu bace nego da je doniraju.

 

 

Izvor: Nezavisne

 

 

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Srpska bogatija za 25 beba

Urednik

Sergej Barbarez novi selektor BiH

Urednik

Nastavlja se ljeto u aprilu, do kada će biti toplo ?

Urednik

U Srpskoj rođeno 32 bebe: Bez poroda u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Smanjen izvoz meda u prošloj godini

Urednik

Univerzitetska bolnica u Foči ima novog direktora

Urednik

Sezona alergija stigla ranije nego prethodnih godina

Urednik

VIDEO / Sinu bivšeg golamana Leotara potrebno još 20.000 evra za liječenje

Urednik

Čudna boja Jablaničkog jezera, šta je uzrok ?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više