Vijesti

Vrtić „Naša radost“ iz Trebinja traje 110 godina (VIDEO)

TREBINJE – Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ iz Trebinja je na Međunarodni dan porodice, u Kulturnom centru u ovom gradu, svečanom akademijom obilježila 110 godina predškolskog vaspitanja u Trebinju.

Podsjetivši da nijedna ovakva ustanova u Republici Srpskoj ne može da se pohvali ovako bogatom predškolskom tradicijom, jer je vrtić „Naša radost“ nasljednik prvog zabavišta u Trebinju, direktorica ove javne ustanove Janja Ćapin je istakla da su svih ovih godina djeca uvijek bila na prvom mjestu, ne samo u smislu njihovog čuvanja, već i u obrazovanju i vaspitanju, te da vrtić danas ima četiri svoja objekta u gradu.

„Davne 1914. oformljene su dvije predškolske grupe i evo trajemo 110 godina. U proteklom periodu urađeno je mnogo, postali smo prepoznatljivi po svom radu, a slobodno možemo reći da želimo da postanemo lideri u oblasti predškolstva u BiH i okruženju“, kazala je Ćapin, dodavši da je za pet godina, koliko je ona na poziciji direktora, ovaj vrtić gotovo udvostručio broj mališana, sa 370 djece na njih preko 600, što znači da su roditelji prepoznali predani rad i kvalitet usluge.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, čestitajući jubilej, istakao da će se Gradska uprava potruditi da i u budućnosti unaprijede rad vrtića i smanje redove čekanja za upis u ovu ustanovu.

„Zamišljeno je da u narednom periodu trenutne objekte još više prilagodimo namjeni, te da izgradimo nove u naseljima Tini, Hrupjela, Dražin Do, jer tu postoje potrebe, interesovanja i očekujemo podršku zajednice. Obezbijedićemo sredstva, bilo da su to iz budžeta, podrškom nadležnih ministarstava ili donatorska sredstva, što je manje važno, koliko je važno da djeca borave u uslovima koji priliče današnjem vremenu“, rekao je Ćurić.

Svečanoj akademiji je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić koja je rekla da će Ministarstvo nastaviti da daje podršku u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima.

„Jubilej od 110 godina nije mala stvar, a posao vaspitača i prosvjetnih radnika je jedan od najodgovornijih na svijetu, jer se u tim kućama, vrtićima i školama formiraju ličnosti. Ustanova ‘Naša radost’ je, sigurna sam, iznjedrila mnoge doktore, advokate, sportiste i mnoge druge uspješne ljude i ja samo želim da nastavite tim stazama“, dodala je Čabrić.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Republike Srpske Nataša Cvijanović je, čestitajući jubilej, navela da je ova predškolska ustanova jedna od rijetkih koja baštini ovako dugu tradiciju.

„Javna ustanova ‘Naša radost’ je dio sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske i svojim postojanjem daje značajan doprinos tom sistemu. U Srpskoj imamo 129 predškolskih ustanova i 17.500 djece koja pohađa naše vrtiće. Gledajući godišnji program ove ustanove, vidjela sam da se ovdje zaista kvalitetno radi i to pokazuje činjenica da ove godine u ‘Našoj radosti’ imamo dva dobitnika Svetosavske nagrade“, kazala je Cvijanović.

U programu svečane akademije je, osim mališana iz vrtića “Naša radost” i njihovih vaspitačica, učestvovao i Dječiji hor „Bubamarac“ iz Trebinja koji uspješno vodi profesor Milisav Sukonjica.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Zvanično počinju Olimpijske igre u Parizu, spektakularna ceremonija otvaranja na Seni

Urednik

U Trebinju otvorena godišnja izložba „Foto BiH“

Urednik

Parking-barijere na trotoaru glavne ulice

Urednik

U Srpskoj u rođeno 18 beba, Nevesinje bogatije za dječaka

Urednik

Humanitarni turnir 3×3 Mokri Dolovi

Urednik

Roman Steve Grabovca na vrhu liste najčitanijih naslova u Narodnoj biblioteci Trebinje

Urednik

Arheološko otkriće u Bileći: Ostaci crkve iz četvrtog vijeka

Urednik

Gradonačelnik Ćurić organizovao prijem za članove ŽFK Leotar — nove članove Premijer lige

Urednik

Anđelkina kapija krije tajnu, a godišnje je poseti hiljade turista

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više