Hercegovina Vijesti

„Za ljepše Trebinje“ – Preko 1.000 građana, volontera i radnika u velikoj akciji uređenja grada

Velika akcija čišćenja i uređenja grada, pod nazivom „Za ljepše Trebinje“, okupila je preko hiljadu građana i volontera iz Trebinja, a u akciji su aktivno učestvovale i javne ustanove i preduzeća, kao i zaposleni u Gradskoj upravi Trebinje.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, akcije uređenja grada prerasle su u jednu korisnu i lijepu tradiciju, jer se već godinama građani na ovaj način okupljaju u nastojanju da gradsko jezgro i prigradska mjesta budu čistije i zdravije sredine za život.

„Preko hiljadu građana podržalo je ovu akciju. Grad Trebinje svake godine izdvaja dodatna sredstva kako bismo proširili zone čišćenja. Ovdje su danas prisutni i direktori i učenici škola, koji će čistiti svoja dvorišta. Naša je želja da ćemo u budućnosti biti još brojniji u ovakvim akcijama, a da će nam grad biti još čistiji“, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Gradonačelnik je pohvalio napore svih učesnika akcije i istakao da Trebinjci i Trebinjke imaju visok stepen svijesti kada je u pitanju zaštita i očuvanje životne sredine.

Direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan je napomenuo da se komunalne službe, ustanove i vatrogasna društva svakodnevno trude da naš grad bude čist i uredan.

“Mi smo pozvali građane Trebinja u onoj mjeri koliko to oni mogu da očisti svako oko svojih kuća i zgrada. Radi se na prostoru cijelog grada, a fouks za volontere su ulazi i izlazi iz grada, gdje smo primjetili da ima mnogo otpada – radiće se prema Banjevcima i Gorici, te u seoskim naseljima, tako da je ovo jedna velika akcija koja će mnogo doprinijeti ljepšem Trebinju”, rekao je Bekan.

Podršku akciji pružilo je i Planinarsko društvo „Vučji zub“. Tanja Tomić Škero, dugogodišnji član ovoga društva, pohvalila je napore građana i službi te istakla da se članovi Vučijeg zuba redovno odazivaju svim akcijama vezano za uređenje grada i okolnih mjesta.

Članovi Planinarskog društva „Vučiji zub“ uputili su danas apel građanima da ne odlažu građevinski materijal i kabasti otpad na divljim deponijama, jer je Grad Trebinje jedan od rijektih gradova koji nudi besplatan odvoz otpada.

 

 

HP, mart 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević šampion Balkana

Urednik

Snažno nevrijeme napravilo štetu u Mostaru i Čapljini

Urednik

𝗡𝗼𝘃𝗮 𝘁𝗿𝗶 𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗻𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗮𝗸𝗮 𝘇𝗮 Džudo klub Leotar – Stariji pioniri najbolja ekipa u državi

Urednik

Upozorenje na oluje širom regiona, meteolarm upaljen i za dio BiH

Urednik

Patrijarh Porfirije: Zajedničkim naporima da svima bude bolje

Urednik

Predstava „Jefimija, Jelena Mrnjavčević“ pred kragujevačkom publikom

Urednik

Leotaru bodovi na prekunutom hercegovačkom derbiju

Urednik

Njegoševi dani u Herceg Novom

Urednik

Pucnjava u Mostaru, oštećna tri automobila

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više