Biznis RS i BiH

Akcija do 30. juna – do 3,45% na oročenu štednju u MF Banci

Oročena  štednja za sigurniju budućnost

Naše društvo još uvijek je poprilično tradicionalno kada su u pitanju načini čuvanja fonda za “crne dane” i često volimo da novac držimo u kući, na sigurnom, skriven ponekad i od nas samih.

Iako smo daleko od zemalja koje njeguju kulturu oročene štednje u bankama, među kojima prednjače Luksemburg, Belgija, Malta, Austrija i Holandija čiji stanovnici imaju značajne iznose dugoročno oročene na računima banaka, statistike iz godine u godinu pokazuju da se i kod nas navike mijenjaju i da stanovništvo prepoznaje prednosti štednje novca u bankama.

Banke danas nude različite kamatne stope na oročenu štednju, a među njima se svakako ističe  MF Banka čije su štediše navikle na tradicionalno atraktivne kamatne stope na ovoj vrsti štednje. 

U MF banci u toku je akcija na oročenu štednju, a do kraja juna možete započeti štednju uz obračun kamatnih stopa koje su povećane za 50% za periode štednje od 13, 18, 24 i 36 mjeseci, uz maksimalnu kamatu od 3,45%! Zbog odličnih uslova oročene štednje, ovo je najprodavaniji depozitni proizvod u ovoj banci.

Predsjednik Uprave MF Banke, Bojan Luburić, pojašnjava mogućnosti štednje i njihove karakteristike.

“Ako razmatramo načine štednje, čuvanje ‘šteka’ kod kuće najgora je moguća opcija. Ovakvim vidom čuvanja novca nemate apsolutno nikakvog prinosa, a u periodu inflacije vi nemate nikakav način da barem malo amortizujete njene efekate. Drugi razlog koji ne ide u prilog ovoj vrsti štednje su veliki rizici od krađe i gubitka novca. S druge strane oročena štednja u bankama vam omogućava da u definisanom vremenskom periodu ostvarite prihod od kamatne stope, te na taj način povećate ukupan iznos vaše štednje.

Ipak, kada govorimo o prosječnim štedišama koji štede iznose od nekoliko hiljada do stotinu hiljada maraka, najpouzdanija je oročena štednja, naročito kada imate značajne kamatne stope i fleksibilne uslove raspolaganja novcem”, kaže Luburić.

Više informacija o ovom štednom proizvodu i aktuelnim kamatnim stopama na štednju, potražite na sajtu MF Banke.

 

/sponzorisana objava/

Padrino, maj 2023.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Urednik

U Srpskoj prošle godine živjelo 1,12 miliona stanovnika

Urednik

Revizori našli brrojne nepravilnosti u Zavodu za zapošljavanje Srpske

Urednik

Haotičan pad cijena nekretnina; Da li će cijene stambenih prostora pasti?

Urednik

U BiH izdato narandžasto upozorenje zbog jakih pljuskova

Urednik

OGLAS: Potrebni radnici za održavanje bazena na Ivanici

Urednik

Brojne višečlane porodice u Republici Srpskoj ostale bez dječijeg dodatka

Urednik

Roditelji zabrinuti, nedostaju petovalentne vakcine za bebe

Urednik

Mali maturanti se vraćaju u klupe iduće sedmice: Znanje iz srpskog jezika i matematike pokazaće više hiljada učenika u Srpskoj

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više