Biznis Hercegovina Naše priče

„Mi vam dajemo besplatno, vi nam uništavate imovinu“

Neodgovorni pojedinci ali i udruženja, organizatori kulturnih događaja, te nerijetko i sportski kolektivi svojim aktivnostima narušavaju lijepu sliku Trebinja i ulice ovoga grada često pretvaraju u ono što ne bi trebalo da budu.

Prije nepunih osam godina HP media grupa d.o.o. Trebinje je na lokaciji uz most Iva Andrića, u centru Trebinja, instalirala reklamni LED displej, koji je tada bio prva i jedina oglasna platforma ove vrste u Hercegovini, a danas je to jedini multimedijalni displej u širem okruženju. Za osam godina rada HP media grupa je putem svojih kanala promocije, koji uključuju Padrino radio, najslušaniju radio stanicu na području Istočne Hercegovine, portal Padrino.ba (nekadašnji Hercegovina Promo), te pomenuti LED displej, LED displej u Bileći, i mrežu bilborda i city light oglasnih površine, sportskim kolektivima, organizatorima kulturnih dešavanja, obrazovnim ustanovama i drugim društveno-odgvornim institucijama i udruženjima besplatno donirala preko 100.000 KM usluga za promociju raznih aktivnosti koje su po procjeni odgovornih bile od opšteg značaja za grad Trebinje i cijelu Hercegovinu.

Reklamni LED displej HP media grupe
Reklamni LED displej HP media grupe

Iako nije nimalo komplikovano doći do odgovonih iz HP media grupe čije je sjedište u Trebinju, i veoma često organizatore događaja do realizacije određenog sponzorstva ili medijskog pokroviteljstva dijeli samo jedan telefonski poziv, godinama unazad neodgovorni pojedinci koriste plakate i druge promotivne materijale lijepeći ih na neprikladna mjesta u Trebinju, a veoma često i na imovinu HP media grupe i drugih oglašivača prisutnih u najjužnijem gradu Srpske.

Imovina drugih oglašivača oštećena neodgovornim aktivnostima

Više puta smo za proteklih osam godina morali kompletno renovirati i bojiti stub našeg reklamnog displeja na koji neodgovorni pojedinci veoma često neovlašteno lijepe plakate i drugi promotivni materijal. Ovom prilikom želimo napomenuti da je instalacija ovog LED displeja nas kao privatne preduzetnike koštala više od 50.000 KM, a da na ime renti koje je propisao Grad Trebinje svake godine uplaćujemo 7.200 KM u gradski budžet na ime taksi za postavljene reklamne panoe. Čini nam se da mnogo ljudi živi u prošlosti, uživa u neurednom ambijentu koji kreiraju u svom gradu, nepoštuje tuđu imovinu i zbog sitnih interesa kreira sliku cjelokupne zajednice kakvom ona ne bi trebala biti“, ističe se u saopštenju menadžmenta HP media grupe.

Odgovorni iz naše kompanije su odlučili da stanu na put daljim oštećenjima privatne imovine i nepotrebnim investicijama u renoviranje oštećenih oglasnih površina.

„Od danas ćemo svakog neodgovornog pojedinca koji na bilo koji način ošteti ili ugrozi našu imovinu prijaviti nadležnim organima, a naš zakon predviđa jasne sankcije za izvršioce ovakvih djela. Nije primjereno bilo čiju imovinu štetiti i uništavati, te ćemo mi našu u narednom periodu potpuno zaštiti u skladu sa Zakonima Republike Srpske koji nam to omogućavaju“, navode iz HP media grupe.

Dodaje se da je HP media grupa otvorena, kao i do sada, da u skladu sa našom društveno-odgovornom poslovnom politikom oglašavamo na izuzetno kvalitetan način sve organizatore sportskih, kulturnih, društvenih ili bilo kojih drugih značanih događaja i manifestacija.

Zahvalnice i priznanja HP media grupe za promociju lokalnih manifestacija i događaja
Zahvalnice i priznanja HP media grupe za promociju lokalnih manifestacija i događaja

Grad Trebinje je u proteklom periodu nizom mjera u dobroj mjeri suzbio neovlašteno plakatiranje na javnim mjestima, a lokalni komunalni inspektori su izrekli više puta kazne za ovakve prekršaje. U narednom periodu će i lokalni lider na polju medija i oglašavanja u Trebinju poseći za istim mjerama zbog zaštite svoje imovine i svojih ne malih investicija.

Padrino, mart 2024.

 

6
0

BONUS VIDEO

Slični članci

„Đurologija” do posljednjeg mjesta napunila pozorišnu salu KC Trebinje

Urednik

Prilika za posao u Trebinju: MaxBet grupaciji potreban serviser

Urednik

Prodaje se stan 74 m2 na unikatnoj lokaciji u Trebinju

Urednik

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Urednik

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Urednik

Na izgradnji HE „Dabar“ angažovano 100 kineskih radnika

Urednik

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Supernova otvara novo prodajno mjesto u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više