Magazin

Četiri vrste povrća pomažu jetri da se regeneriše

Iako jetra ima sposobnost regenerisanja, podrazumijeva se da hrana koju konzumirate ima veliki uticaj na nju. Određene vrste povrća mogu vam pomoći da očuvate njeno zdravlje.

Na prvom mjestu je cvekla. Istraživanje je pokazalo da je cvekla naročito korisna za zdravlje jetre jer sadrži antioksidanse betalaine, koji imaju antikancerogena svojstva.

Brokoli bi takođe trebalo jesti češće jer smanjuje rizik od nealkoholne masne bolesti jetre (NAFLD) i tumora. Naravno, brokoli je idealna namirnica jer je možete jesti uz svaku vrstu obroka.

Isto tako, stručnjaci preporučuju češće konzumiranje kiselog kupusa. Pun je vitamina i minerala te poboljšavaju probavu i funkcionisanje jetre. Istraživanje sprovedeno na miševima pokazalo je da kiseli kupus povećava nivo detoksikacijskih enzima u jetri i plućima.

Zeleno lisnato povrće, u koje spadaju kelj i špinat, su takođe naročito korisni za zdravlje jetre. Puni su antioksidansa koji štite organizam od nestabilnih molekula zvanih slobodni radikali.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi uvijek spremni za spontano putovanje

Urednik

Kako da zaštitite orhideje u novembru

Urednik

Koliko kafe pijete dnevno? Medicina kaže da su ovo bezbjedne količine

Urednik

Veoma dobar horoskop imaće 5 znakova: Konačno srećan dan

Urednik

Naučnici otkrili staklene kuglice nastale udarom meteorita prije 11 miliona godina (VIDEO)

Urednik

Zašto sanjamo? Nova globalna baza snova donosi odgovore

Urednik

Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku uvijek imaju sreće

Urednik

Od davnina ova biljka se koristi kao amajlija

Urednik

Namažite ovo na mjesto gdje ćete prsnuti parfem, mirisaćete satima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više