Magazin

Efikasan trik za uklanjanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja

Luk je nezaobilazan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova karakteristična aroma daje poseban ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća nije naročito prijatan, što mnoge ljude odvraća od kuvanja.

Poznati kuvari otkrili su da postoji način da se spreči pojavljivanje neprijatnih mirisa, a istovremeno poboljša svežina doma.

Naime, tajna se krije u sodi bikarboni i šećeru, koji se dodaju seckanom luku tokom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa luka po kući, čiji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona daje luku neophodnu gustinu koju biste dobili pripremom spreja, tako da vam sprej nije ni potreban.


Nakon što znate kako da se rešite neprijatnog mirisa luka iz svog doma, važno je da pravilno primenite trik prilikom prženja luka. Dodatno može da pomogne i pranje luka hladnom vodom pre njegovog seckanja. Ovako ćete ublažiti i peckanje očiju.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Žene u ovim znakovima što su starije to su ljepše

Urednik

Koliko često treba usisavati kuću?

Urednik

Salata sa dagnjama i avokadom

Urednik

Ovaj horoskopski znak da se pripremi, uskoro ga čeka veliko bogatstvo

Urednik

Koliko često psi treba da jedu sirovu hranu?

Urednik

Iznenađujući načini primjene sredstva za skidanje laka u domaćinstvu!

Urednik

Stižu bolja vremena za ova tri horoskopska znaka

Urednik

Doktorica otkrila tajnu brzog rasta kose

Urednik

Pet znakova prave dobrote: Psihologija otkriva kako da prepoznate dobrodušne ljude!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više