Magazin

Praktičan trik za neutralisanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja

Luk je gotovo neizostavan u pripremi većine kuvanih jela. Njegova prepoznatljiva aroma daje poseban šmek mnogim receptima, ali je poznato da miris ovog povrća nije naročito prijatan — što često zna da obeshrabri mnoge u kuvanju.

Poznati kuvari otkrili su da postoji način da se spreči pojavljivanje neprijatnih mirisa, a istovremeno poboljša svežina doma.

Naime, tajna se krije u sodi bikarboni i šećeru, koji se dodaju seckanom luku tokom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa luka po kući, čiji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona daje luku neophodnu gustinu koju biste dobili pripremom spreja, tako da vam sprej nije ni potreban.

Nakon što znate kako da se rešite neprijatnog mirisa luka iz svog doma, važno je da pravilno primenite trik prilikom prženja luka. Dodatno može da pomogne i pranje luka hladnom vodom pre njegovog seckanja. Ovako ćete ublažiti i peckanje očiju.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Novčani horoskop za jun

Urednik

Zašto su elektroliti ključ ravnoteže u organizmu

Urednik

Cimet nije samo ukusan začin – isprobajte ga i kao sredstvo za čišćenje

Urednik

Rođeni u ova dva znaka su najbolji za srećnu i dugu vezu

Urednik

Najmanji kamper na svijetu ide na struju (VIDEO)

Urednik

Uskoro stiže novi film o Nindža Kornjačama

Urednik

Prekretnica na vidiku: Tri znaka biće najsrećnija tokom sezone Blizanaca

Urednik

ChatGPT i AI alati čine mlade ljude glupljima

Urednik

Šest prednosti zašto je dobro biti „starija“ mama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više